Понеділок, 03 березня 2025

Для насиченого смаку страв: як зробити домашні кубики бульйону

Новини України / Смачні рецепти
878
0

Бульйон потрібен для приготування багатьох страв - овочевих супів, рагу, соусів та тушкованого м'яса, додаючи аромату та підкреслюючи смак. А щоб заощадити час для приготування їжі, зробити кубики бульйону можна заздалегідь.

Про те, як приготувати кубики бульйону, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Instaram-сторінку фудблогерки Світлани Левицької.



Що потрібно для домашніх кубиків бульйону
Для того, щоб зробити з бульйону кубики для страв, потрібні ці продукти:

м'ясна частина (обрізки яловичини, сухожилля) - 1 кг
овочі (цибуля, морква тощо) - 200 г
коріння петрушки або пастернаку - до смаку
Як зробити кубики бульйону вдома
Для бульйонних кубиків можна використовувати попередньо заморожене м'ясо, а також кістки та сухожилля - вони зроблять консистенцію більш густою. Не обов'язково шукати відбірне та ідеальне м'ясо.

Щоб зробити смак цікавішим, необхідно додати овочі. Основні - цибуля та морква, їх потрібно очистити від шкірки та нарізати на великі шматочки.

Крім цього, можна використовувати селеру, зелену частину цибулі порей та помідори. Коріння пастернаку, селери та петрушки додасть аромату бульйону та майбутній страві, яка буде готуватися на бульйонному кубику.

Спочатку м'ясо потрібно запекти. Для цього викладіть м'ясо на деко, додайте шматки моркви та цибулі і запікайте протягом 1 години в розігрітій до 200 градусів в духовці. Після 30 хвилин запікання перегорніть шматки м'яса.

Запечену яловичину разом з овочами потрібно перекласти в глибоку каструлю, заливши м'ясним соком з дека. Залийте продукти для бульйону окропом так, щоб рідина повністю покривала м'ясо та овочі.

Подрібніть корінці петрушки, пастернаку або селери та всипте їх до м'яса. Також можна використовувати засушене коріння.

Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь до мінімального і варіть бульйон протягом 4-5 годин. Чим довше буде виварюватися бульйон, тим ароматнішим і концентрованішим він буде. Якщо рідина випаровується дуже швидко, радять доливати окріп.

Після проварювання, з бульйону можна дістати м'ясо та овочі і проварити рідину ще раз. Виварений бульйон треба процідити та охолодити, зібравши зайвий жир.

Розлийте рідину по формочках (наприклад, у форму для льоду) і заморозьте. Для приготування страв бульйонний кубик достатньо лише розчинити в окропі.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

12:42
На Буковині судитимуть чоловіка за грабіж та незаконне носіння боєприпасу
12:37
«Там у нас було ціле життя, а тут – нічого»: історії сімей переселенців, які мешкають у Чернівцях
12:17
Курс валют у Чернівцях 3 березня
12:00
На Буковині подружжя отруїлося чадним газом: їх госпіталізували
11:58
Не дожив до 25-річчя кілька тижнів: на війні загинув буковинець Денис Горбашевський
11:32
Які зі шкіл Чернівців досі перебувають на дистанційному: перелік закладів
11:20
Рятувальники в Чернівцях врятували пенсіонера на пожежі, в якій він травмувався
11:01
Епідеміологічна ситуація на Буковині: в області хворих на ГРВІ стає менше, але в Чернівцях - більшає
11:00
Плавці з Буковини стали чемпіонами України
10:54
Міст на Цецино і повітряний потяг до Садгори: як понад століття тому мрійники уявляли нинішні Чернівці
10:40
Після смерті пенсіонера можна отримати подвійну або потрійну пенсію: як це зробити
10:18
На Буковині триватимуть виїзні «Дні здоров’я»: графік на березень
10:06
Сьогодні починається Великий піст 2025 року: меню за днями, що не можна робити, традиції
09:59
У РФ є плани почати запускати по Україні одночасно по 500 безпілотників, - ГУР
09:35
Нападник «Буковини» Максим Гірний вибув до кінця сезону через важку травму
09:20
Росіяни атакували Україну 83 безпілотниками. Вдалося збити понад половину з них
08:55
Від сьогодні обмежено виїзд з України митців та медійників «за листами сприяння» Мінкульту
08:36
Франко-британський мирний план пропонує обмежене перемир’я на місяць — Макрон
08:17
За минулу добу на фронті -109 боєзіткнень. Найгарячіша ситуація на Курському напрямку
08:00
Історія 59-річного штурмовика та створення індустріального парку на Буковині: головні новини минулої доби
07:45
3 березня: яке сьогодні свято, традиції та заборони
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 3 березня не буде світла
07:00
Погода на Буковині 3 березня
02:00
Названо вид м’яса, який треба уникати всіма способами
01:45
Смачно і корисно. Як правильно поєднувати продукти для кращого травлення: поради нутриціолога
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм