У розпал заготівельного сезону пропонуємо вам приготувати салат з баклажанів. У нього дуже класний смак – солоний, солодкий, гострий і кислий, без перебільшення, в ідеальному співвідношенні.
Інгредієнти:Баклажани – 1,3 кг
Помідори – 1,3 кг
Огірки – 1 кг
Солодкий перець – 700 г
Цибуля – 300 г
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 90 г
Соняшникова олія – 200 мл
Оцет – 70 мл
Баклажани наріжте великими кубиками, покладіть в миску, посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Сік, що виділився, злити, баклажани промийте, злегка відіжміть.
Для отримання пюре з помідорів пропустіть їх через м'ясорубку або натріть на тертці. Перелийте пюре в каструлю, поставте на середній вогонь.
Наріжте невеликими скибочками промиті огірки та перець. Цибулю наріжте півкільцями.
Щойно томатне пюре закипить, додайте цибулю, перемішайте, а через 5 хвилин додайте інші овочі (огірки, баклажани, перець).
Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння, потім тушкуйте під кришкою протягом 20 хвилин при частому помішуванні.
Через 20 хвилин додати сіль, цукор, влийте оцет і олію. Перемішайте, знову доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні ще 5 хвилин.
Під час варіння салату стерилізуйте банки та кришки.
Заповніть салатом стерилізовані банки салатом, загорніть, переверніть, укутайте до повного охолодження.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-07-2024, 01:15
0
975