RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Яку страву найчастіше обирають діти у шкільних їдальнях


Після оновленого шкільного меню під керівництвом Євгена Клопотенка, стало відомо, яку ж страви частіше за все обирають діти.

Про це розповідає Нова Українська школа.

Що люблять діти в їдальнях

Деталі про харчування школярів розповіла завідувачка їдальні київської школи № 281 Світлана Верещинська.

За її словами, коли у їхній їдальні переходили на нове меню відповідно до збірника шеф-кухаря Євгена Клопотенка, то уважно вивчали його і пробували готувати різні страви.
Нагадаємо, реформа харчування стартувала 20220 року та викликала тоді бурю емоцій та критики від батьків.

Так, кухарі додали до меню нові салати, почали готувати рибні стіки та нагетси. Потім у стравописі з'явилася паелья, бігос та плов з булгуру.



Завідувачка їдальні київської школи № 281 пригадує, що перейти на нові рецепти було не складно, просто змінили технологію приготування страв і додали нові спеції.
розповідає
Тепер у цій школі частіше готують бігос з капустою замість звичайної гречки. Цю страву діти люблять найбільше.

Їжу школярам подають у форматі шведського столу або пропонують дабл-меню. Щодня кухарі готують по два види салатів, перших страв, м'ясних страв, гарнірів та напоїв. Учні самі обирають собі страви.

У столичній школі готові й далі розширювати асортимент страв та працювати за оновленим рецептами Клопотенка.

Що буде ще в реформі харчування

Наразі продовжується навчання працівників їдалень. У 2023 році підвищення кваліфікації пройшли понад 3 тисячі кухарів, а з початку 2024 року навчання завершили понад 600 осіб. Крім того, планується розширення мережі кулінарних хабів, де шкільні кухарі зможуть підвищувати свою кваліфікацію

За словами міністра освіти й науки Оксена Лісового, наразі їх функціонує 16, а до кінця травня запрацює 21.

Для підготовки нових кадрів для шкільних їдалень відповідно до реформи, у закладах професійно-технічної освіти будуть навчати за новим професійним стандартом "Кухар закладу освіти". Наразі триває перенавчання майстрів.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-05-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 372


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.