RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Зазвичай таку апетитну страву, як плов, готують не на одну порцію, а в достатньо великій кількості. Однак часто з'їсти все одразу не вдається - і зберегти плов допомагає холодильник.

Про те, як довго можна зберігати плов і не отруїтися, розповідає Zberihannya.



Скільки зберігати плов

Тривалість зберігання плову залежить від таких умов як температура, вологість місця, де тримається продукт, а також герметичність, стерильність та матеріал посуду, в якому зберігається страва.

Наприклад, в морозильній камері плов, в герметичному упакуванні, може пробути до 3 місяців — однак за умов, що плов для заморожування свіжий і був в холодильнику до 1 доби. Крім цього, температура морозильної камери має становити -18 градусів.

В холодильнику плов, відповідно до загальних рекомендацій, може простояти без псування за температури до 4 градусів лише 1 день, а вже на другий день почне псуватися морква — один з інгредієнтів плову.

Хоча такі спеції як кумін (зіра), куркума та гірчиця, які додають до страви, вповільнюють розвиток мікроорганізмів, не варто вживати плов, який зберігався довше рекомендованого терміну — особливо, якщо є ознаки псування.

А от при кімнатній температурі, максимально смачним і корисним плов буде тільки 3-4 години, після цього в теплі можуть почати розмножуватися бактерії.

Як правильно зберігати плов

Для того, щоб плов зберіг свої смакові властивості, не нашкодивши здоров'ю, варто дотримуватися рекомендацій щодо зберігання:

Зберігати плов за рекомендованої температури в герметичному упакуванні або харчовому контейнері.
Варто надати перевагу спеціальним контейнерам для зберігання продуктів, аніж зберігати плов в алюмінієвому або чавунному посуді.
В контейнері не повинно бути жодних сторонніх предметів, як от ложок чи виделок.
Необхідно уникати перепаду температури в холодильнику або морозилці.
Для розуміння того, як довго можна зберігати плов, краще поставити на контейнер або упакування зі стравою маркування з датою приготування та заморожування.
Ознаки зіпсованого плову
Вживати в їжу той плов, що має зовнішні ознаки псування, категорично не рекомендується, адже це може призвести до серйозного харчового отруєння та розладу шлунка.

До ознак псування належать:

Зміна кольору — якщо м'ясо або морква стали темнішими, а рис потьмянів, такий продукт ліпше відправити до смітника.
Неприємний запах — попри те, що найкоротший термін зберігання має морква, псуються й інші компоненти, тож у зіпсованому плові буде присутній запах гнилі.
Зміна консистенції — у зіпсованій страві м'ясо може стати сухим, або ж рис стане схожим на кашу.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-04-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 126

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.