RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Інгредієнти, з якими ви готуєте, наприклад, олія, можуть вплинути на ваше здоров’я, і деякі краще використовувати, ніж інші. Попри подібну калорійність (близько 120 калорій на столову ложку), кулінарні олії відрізняються за складом поживних речовин, зокрема за складом жиру.

Портал Eat this not that аналізує різні види олій та виділив список із п’яти найгірших для смаження.



5 найгірших олій для смаження

1. Пальмова олія – вона містить високу концентрацію насичених жирів, які, як вважають, негативно впливають на рівень холестерину в крові та підвищують ризик серцевих захворювань.

2. Соєва олія. Хоча вона має відносно високу температуру димлення - 200 градусів за Цельсієм, дослідження показують, що вона може спричиняти розвиток ожиріння та непереносимості глюкози. Інші дослідження показують, що високий вміст Омега-6 в соєвій олії також може бути пов’язаний з розвитком захворювань травної системи, таких як коліт.

3. Кукурудзяна олія. Попри те, що вона містить вітамін Е, кукурудзяна олія має кілька потенційних недоліків, зокрема, високий вміст Омега-6. Крім того, більшість кукурудзяної олії виготовляється з генетично модифікованої кукурудзи, і дослідження показують, що ГМО культури можуть сприяти харчовій алергії та чутливості.

4. Гідрогенізовані рослинні олії. Такі олії не зустрічаються в природі; натомість їх виготовляють шляхом додавання молекул водню до рідких масел, перетворюючи їх у більш тверду форму з подовженим терміном зберігання. Хоча цей процес може покращити текстуру, він також генерує трансжири, які, негативно впливають на здоров’я серця та потенційно підвищують ризик різних захворювань і станів.

5. Кокосова олія. Вона має високу концентрацію насичених жирів, що робить її менш ідеальною, ніж інші олії, і деякі дослідження свідчать, що її споживання призводить до підвищення рівня "шкідливого" холестерину і відповідно підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-03-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 3 358

Теги -
У результаті наїзду пішохідка отримала численні травми і померла на місці ДТП
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.

Співпраця з агенцією нерухомості допоможе уникнути ризиків та швидко знайти ідеальне житло. Звертайтеся до професіоналів, щоб перетворити пошук нерухомості на легкий і приємний процес.