RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Мікрохвильова піч - універсальна і звична кухонна техніка, якою користується майже кожна людина. Однак не всі знають, що далеко не кожну їжу можна розігріти таким чином. Все тому, що продукти при розігріві можуть становити небезпеку для здоровʼя.

Про це йдеться на сайті Onlymyhealth.



Рис
За даними виконавчого органу Департаменту охорони здоров'я Об'єднаного Королівства, залишки рису можуть містити спори бактерій, які виживають після початкового етапу приготування.

Фахівці кажуть, що при неправильному розігріванні ці спори можуть розмножуватися, посилюючи ризик харчового отруєння. Якщо вирішили розігріти рис, то нагрівайте його швидко.

Курка
Якщо неправильно розігрівати, то це буде сприяти розмноженню шкідливих бактерій через недостатню температуру. Розігрівання курки з внутрішньою температурою 74°C дуже важливе, щоб уникнути небезпеки для здоров'я.

Структура тканин порушується, з волокон виділяються канцерогени і є ризик отруїтися.

Шпинат та інша листова зелень
Йдеться про страви з зеленню. Важливо пам'ятати, що повторне нагрівання може призвести до втрати її харчової цінності.

Все через те, що нітрати в ній при нагріванні перетворюються на потенційно шкідливі нітрити, через які можна отримати розлад шлунково-кишкового тракту.

Експерти рекомендують додавати зелень вже після приготування. Тоді страва буде корисніша.

Картопля
Важливо пам'ятати, якщо після приготування картоплю залишити за кімнатної температури надто довго, то є ризик розмноження шкідливих бактерій.

Якщо після цього її розігріти в мікрохвильовці, то може виникнути харчове отруєння. Також крохмаль розпадається, активніше накопичується в організмі, що призводить до накопичення жиру.

Яйця
Якщо повторно розігрівати яйця в мікрохвильовці, то це може змінити їхню білкову структуру та спричинити проблеми з травленням.

Зокрема, якщо треба розігріти яйця, рекомендується робити це за низької температури або зʼїсти їх одразу.

Якщо розігрівати яйця у шкарлупі, то всередині утвориться утворюється парниковий ефект, немов в скороварці. Це може призвести до того, що яйце просто вибухне і замість того, щоб заощадити час, ви витратите його на прибирання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
21-11-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 3 464

Теги -

Інформація

Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Спортивна школа діє для дітей, які потребують соціального захисту


Зе – тисяча, чи манна це з неба? Блог Ярослава Волощука
Останній тиждень минув під обговоренням неймовірної події.
Про мову, диктант і українців. Блог Юлії Пацаранюк
Сьогодні відзначають День української писемності та мови
ВІДЕО Переглянути все відео

Кореспонденти МБ поцікавилися у чернівчан, чи підтримують вони скасування літнього часу та чи вже звикли до зимового

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

У Чернівцях одним із популярних провайдерів є "Оптиком плюс", який забезпечує стабільний, швидкісний і безлімітний інтернет до 300 Мбіт/с. Компанія використовує сучасні технології та давно впровадила підключення через оптоволоконний кабель, що гарантує надійність і якість.

Разом із автосалоном American Wheels, де в наявності понад 320 автівок на будь-який бюджет та смак, ми вибрали десять найпопулярніших у 2024 році автівок, які гарантовано прослугують Вам довго і будуть приносити задоволення кожен день.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!