RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як варити гречку правильно: головні помилки та поради


Гречка - це корисний продукт, але її смак може бути зіпсований, якщо приготування не виконано правильно. Тому ми розповімо про головні помилки, які роблять гречану кашу несмачною, та поділимося порадами щодо її варіння.



Головні помилки при варінні гречки

Ви її не перебрали. Навіть магазинну гречку з упаковки потрібно обов'язково перевіряти на наявність сміття. Бажано перед приготуванням каші оглянути крупу хоч би візуально – порошинки можуть зіпсувати смак вашої страви.

Ви її не промили. Гречку перед варінням бажано промити в теплій проточній воді, щоб змити пилюку. Інакше смак каші буде значно гіршим. Можна промивати крупу кілька разів, якщо вона дуже запорошена. Найкращий показник - вода має бути прозорою.

Сира гречка. Під час зберігання крупа може стати сирою або технологія була порушена при виробництві. Тому гречку варто трохи обсмажити на сковороді – це дозволити її просушити та зробити кашу в рази смачнішою.

Ви довго її варили. Якщо ви варите кашу, як усі інші крупи й після закипання тримайте її на вогні понад 20 хвилин, то вона стане сухою і несмачною.

Не використовуєте масло та спеції. Гречка любить жири - можна додавати вершкове масло, м'який сир, засмажку на олії, підливи.

Як правильно варити гречку

Спосіб 1. Беремо гречку в пропорції 1 склянку крупи на 2 склянки води. Заливаємо кашу окропом, накриваємо кришкою і чекаємо, поки вона вбере всю воду і набухне. Можна каструлю загорнути в кухонний рушник.

Спосіб 2. Заливаємо окропом гречку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо масло, сіль та спеції. Закриваємо кришкою і чекаємо, поки гречка вбере всю воду і набухне.

Річ у тому, що магазинна коричнева гречка вже оброблена і варити її довго не потрібно, вона пройшла первинну обробку і є напівготовим продуктом.

Ретельно варити потрібно лише необроблену зелену гречку, але вона рідко буває у продажу.

Що можна додати до гречки

Обов'язково до гречаної каші потрібно додавати вершкове масло, а також сіль.

Багато хто любить гречку з різними спеціями - гострим перцем чилі, паприкою, куркумою. Також для цієї крупи підійде сушений часник і цибуля, кмин, сушена або свіжа зелень.

Особливої пікантності до вашої крупи додадуть різні підливи - з грибами, з овочами.

Дуже смачною буде гречка з консервованим лососем або м'яким сиром, наприклад адигейським або фетою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-04-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 7 608

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.