RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк обурився діями вірян церкви у селі Задубрівка, які не пускали домовину із загиблим Героєм до церкви.

Про це Руслан Запаранюк написав у Телеграмі.



Посадовець заявив, що такі дії є неприпустимими щодо українських військових, які відстоюють незалежність України на війні.

"Дякую нашим воїнам, які на передовій, в найзапеклішій боротьбі з агресором відстоюють незалежність і територіальну цілісність України. Завдяки їх мужності ми почуваємося у безпеці, можемо займатися звичними справами, відвідувати храми. Жертвують власним життям заради своєї країни, заради усіх нас. Кожен Герой гідний найвищих почестей та християнського пошанування. Тому неприпустимо заборонити вхід у храм вірянам, котрі прийшли попрощатись із загиблим звитяжцем і, до речі, ще декілька років тому прийняли рішення про перехід до ПЦУ", - зазначив Руслан Запаранюк.

За словами Руслана Запаранюка, у таких ситуаціях надзвичайно важлива позиція органів місцевого самоврядування – як міського, так і обласного рівня.

"Сподіваюся, що депутати місцевих рад, що представляють різні політичні, сили покажуть на практиці одностайність, патріотичну позицію та ухвалять рішення, які дозволять в правовому полі припинити діяльність московської церкви, яка підтримує пропаганду окупанта. В органів влади та місцевого самоврядування є весь набір необхідних юридичних інструментів для впливу на цей процес. Наразі чимало громад аналізують ситуацію щодо прав власності на приміщення та земельні ділянки", - написав Руслан Запаранюк.

Він наголосив, що віряни можуть самостійно вирішувати – залишається їхня церква в юрисдикції УПЦ чи переходить до ПЦУ.

"Нагадаю, що війна в Україні триває вже 9 років. Повномасштабне вторгнення – понад 400 днів. Проте наразі у Чернівецькій області 411 церков московського патріархату та лише 211 – Православної Церкви України. Підтримка фінансування війни чи спільна боротьба за незалежність – вибір за вами, буковинці", - зазначив Руслан Запарнюк.

Що відомо

На Буковині мати загиблого бійця просила пропустити тіло сина до храму.

Згодом людям вдалося зайти до церкви архістратига Михайла і провести відспівування загиблого військового Івана Назарія українською мовою.

За фактом хуліганства біля храму у Чернівецькому районі розпочате кримінальне провадження

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-04-2023, 21:59
Коментарів 6 Переглядів 11 374

Hаписав: Гість Віталій, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 22:27
В новині:
Сильно здивований тупістю московських попів. Їм би зараз сильно не відсвічувати, а вони йдуть на конфлікт при любих обставинах. Як результат люди вже не витримують цього лицемірства і знущання і починають їх виносити ногами вперед. Вангую, скоро їх почнуть просто бити

Hаписав: Просто, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 квітня 2023 10:10
В новині:
Все відбувалось далеко не так, як написано у даній статті.
Якщо трактувати об'єктивно, то церква і політика, тобто влада - не пов'язані між собою, держава не повинна втручатись у справи церкви.

Українська православна церква (УПЦ) нічим не пов'язана із Москвою, Росією і т.д., вона, в особі її служителів, від початку вторгнення росії - держави-агресора на територію нашої країни, усіма силами допомагає військовим, переселенцям...тільки цього, ніби-то ніхто не бачить. УПЦ - Є КАНОНІЧНОЮ ПРАВОСЛАВНОЮ ЦЕРКВОЮ,в якій богослужіння здійснюється церковно-слов'янською мовою !!! (не російською, не московською) !!! Не плутайте та НЕ ПРОВОКУЙТЕ конфлікти, Не гнівіть Бога - погляньте, які катаклізми, природа бушує !!! scream disappointed
І ще - легко людей налаштувати ПРОТИ, як отару овець, та дуже непросто повернути на шлях ІСТИНИ, бо не може бути "щось середнє між ІСТИНОЮ і неправдою" !

Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 квітня 2023 11:02
В новині:
Для захисників фсб-шної церкви..
Московська церква апріорі не є канонічною.
Почитайте історію, як вони "вибивали" для себе канонізацію: хабарництвом, шантажем і т. д.

Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 квітня 2023 11:09
В новині:
І взагалі....
Представники цієї церкви відмовляються хоронити Героїв, які поліглот на цій війни, відмовляються відспівувати їх..
Чому ви їх захищаєте???!!!!
Якщо б не дай Боже, хтось ж ваших близьких помер і його б відмовились відспівувати в церкві, як би ви поступили????!!!!

Hаписав: Просто, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 квітня 2023 12:42
В новині:
УПЦ- КАНОНІЧНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА, а її священнослужителі і загиблих воїнів відспівують, і мега-зусиллями везуть гумдопомогу на схід нашої держави, і моляться за неподільність її території, за воїнів, "захищающих державу нашу- УКРАЇНА" !!!
Щодо історії - черпайте глибше, не догмати, що є в навчальних методрекомендаціях для спудеїв філософсько-теологічного ф-ту...
Ніхто не проганяє сектантів (протестантів) : п'ятидесятників, свідків Єгови, адвентистів, назарійців і т.д., і т.п... ба більше - сатанистів, офіційно зареєстрованих в неньці-Україні scream scream про що це говорить ???????????
!Жодних зв'язків з москвою УПЦ не має!

Та комусь вкрай вигідно вести саме таку політику, аби народ зійшов з істиної дороги, тієї, яка веде до спасіння ДУШІ.
Люди, схаменіться, пізно буде...

Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 7 квітня 2023 20:07
В новині:
З останніх новин :священника фсб -шної церкви у Львові арештували за звинуваченням, що під час проведення онлайн служб він закликав російські війська вбивати якнайбільше українців...
Священник УПЦ МП.. У Львові..
Друга інформація.... Онуфрій получив внутрішній російський паспорт в 2002 році а за ним і закордонний російський паспорт...
Ще якісь питання є?
Ще є якісь аргументи на захист фсб-шної церкви????????


Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.

Пам'ять про Сергія Скворцова увіковічили на фасаді школи, де він колись навчався

На захід прийшли військові, поліцейські та чернівчани
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Долучилися до нього всі: від першокласників до вчителів


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.