RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У селі Задубрівка сьогодні, 5 квітня, прощаються із загиблим Героєм Іваном Назарієм. Але у церкву не пускають домовину загиблого для відспівування та людей, які прийшли попрощатися.

Про це molbuk.ua розповів священник Віталій Мензак.



“Адепти московського патріархату не впускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому домовину із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію”, - розповів Віталій Мензак.



Він скинув відео, на якому видно, як мати загиблого військового у сльозах просить пустити їх до церкви. Але потрапити до храму люди не можуть. Священник УПЦ Дуров просто заблокував в’їзд до церкви.

Люди, які прийшли на похорон, обурені і вигукують біля церкви “Геть московського попа!”, "Воїна до церкви".



Віряни церкви архістратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. У громади усі документи на руках, але їх все одно представники УПЦ не пускають до церкви і не дозволяють проводити богослужіння.

Службу проводять під церквою, але люди все ж намагаються потрапити до храму. Наразі там конфліктна ситуація.

У Відділі комунікації НПУ повідомили, що на місці присутні поліцейські, які слідкують за ситуацією і забезпечують охорону громадського порядку.




Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-04-2023, 10:59
Коментарів 10 Переглядів 17 302

Теги -
Hаписав: Мокаш, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 11:17
В новині:
Я просто не розумію цей зачмирений народ. Не розумію. Як це піп може не пустити людей до церкви? Це або я дурний або лижі не їдуть. Церква не належить попам. Вона належить громаті, народу, усім, навіть представникам інших вір, якщо вони бажають помолитися єдиному богу. Не впускає піп викеньте його нахрін, він не Бог і не його намісник на землі. Він простолюдин як ми з вами, а руські попи щей ефесбешні сектанти до того. Чого ви боїтеся? І смішно і грішно, я би там був то присягаюся дав би добрячої пизди тому попови. Ви місцеві якщо це читаєте знайте - ви боягузливий мішок м'яса, сором.

Hаписав: Гість Віталій, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 11:30
В новині:
жителі Задубрівки, ви барани. просто барани. тут просто нема слів. знаю повагу сільских жителів до всіляких попів, це виховання з дитинства. але ж ітіть вашу ....му, шо це за церква, місцева, громадська, в яку воїн 100% ходив з дитинства, віддав життя за свою землю, і потім його і його родину туда не пускають. Це вже не піп, він своїми діями зрікся від христианства.

Hаписав: щеневмер, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 12:40
В новині:
він помер, земля йому пухом, а давайте ще по церквам потаскаєм тіло

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 12:45
В новині:
МБ як і інші ЗМІ викладає своє бачення, спрямоване на розхитування суспільства.. п'ята колона в державі наші ЗМІ...що працюють так само як і в рашці, затуманюють голови людей, стикаючи лобами. Адже не все так однозначно, шановні краяни, не все так однобоко, як нам малюють. А мета досягнута! Налаштувати нас один проти одного і знайти крайніх баранів, що хоч якимось та боком мають відношення до рашки. Треба бути мудрим і справді вихованим, та думати не одним місцем, якщо ти патріот своєї держави. А так, ми приречені на братовбивче продовження але вже не на окупованих територіях. Тому що українці, і особливо буковинці, більша частина яких УПЦ, та на передовій! так просто своїх церков, свого коріння не здадуть, і не дозволять політичним ділкам у рясі плюндрувати своєї віри. І треба бути сліпим і глухим, чи диванним експертом зомбованим ЗМІ щоби цього не знати. А усі можливі і неможливі випадки це прямі порушення закону, і найчастіше з боку ПЦУ..бо знайшли виправдання, війна...і є крайні. А закон? На поличці, пилиться... То яка ми Європа? Які цінності в нашої влади? Побільше знищити саме ідентичних українців.

Hаписав: Гість Віталій, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 13:11
В новині:
Цитата: Чернівчанин
МБ як і інші ЗМІ викладає своє бачення, спрямоване на розхитування суспільства..

Цю пургу навіть цитувати гидко. ЗМІ подає факти, а фактом є те, що тіло загиблого воїна ФСБешні попи не пускають в храм. Оце і є факт. І повірте пане "не все так однозачно", якраз тут жителям Задубрівки все і є однозначно. і люди як правило ходять не до ПЦУ чи УПЦ, а ходить в храм бо то храм. Але дуже добре шо потроху вже задаються питанням а якого ми ходимо в "московську" церкву. Думаю в Задубрівці, якщо вони не барани, різко поменшає московських попів

Hаписав: Lop, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 13:45
В новині:
Мені байдуже який храм відвідувати. Я без вагань і з цікавістю відвідав навіть би службу в мечеті чи синагозі, хоча сам православний християнин. Я навіть відвідав би службу яка читається старослов'янською мовою, мені байдуже адже я прийшов у дім божий, що не знає єдино правильної мови. Церкви, костели, собори, мечеті, синагоги, буддійські храми це св'яті місця для всіх без винятку. Розумієте? Але, я помітив цікавий факт прихожани руских церков категорично не відвідують церкви ПЦУ. Категорично. Чому?? Питання відкрите...

Hаписав: Катерина, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 14:03
В новині:
Так а причина хоч є? Як це не пустили, це ж не приватизована священником церква

Hаписав: Виталий, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 14:47
В новині:
Цитата: Lop
Мені байдуже який храм відвідувати. ....... Але, я помітив цікавий факт прихожани руских церков категорично не відвідують церкви ПЦУ. Категорично. Чому?? Питання відкрите...

Бо це приклад НОРМАЛЬНОЇ віри і нормальної церкви. Але руцке мір то мір зомбі, вони реально промивають мізки і зомбують. Їхня парадигма ВСІ проти нас бо всі пагані.

Hаписав: Tvp, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 18:18
В новині:
Люди!! Прошу Вас багато читайте, аналізуйте, думайте. Не дозволяйте маніпулювати собою. Ми не росіяни. У нас є те що допомагає бачити природу речей - критичне мислення. І саме зараз час усім нам відкрити очі і побачити різницю. Побачити того ворога що сховався за чорною рясою, довгою бородою, золотим хрестом і нашою вірою. Я дуже хочу попросити своїх земляків тільки одного - думайте і хай Бог Вам допоможе.

Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 квітня 2023 20:34
В новині:
До всіх, што став на захист фсб-шної церкви..
Той піп (дійсно, піп, а не священник) хотів забрати право у Героя бути відспіванмс ц церкві, як мається робити...
А ви стаєте на захист цього.. в рясі.. І ще пробудет вчити інших, як їм жити..
Спочатку подивіться на своє вчинки, на вчинки цього.... в рясі, а потім вчіть інших..
І взагалі....
Дуже тяжко буде вичистити Буковину від агентів фсб в ряді.... Дуже сильно цей спрут пустив свох щупальця тут...
Але це не означає, що це не можливо, ..


В енергосистемі України виник гострий дефіцит електроенергії

Поховали журналіста на Центральному кладовищі у Садгорі неподалік від Алеї Героїв
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Поховали журналіста на Центральному кладовищі у Садгорі неподалік від Алеї Героїв


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"