RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Через аварійні та планові відключення світла в Україні у Міністерстві охорони здоров’я дали українцям поради, як безпечно зберігати продукти у разі відсутності електроенергії.

"В умовах повномасштабної війни та збройної агресії Росії в Україні тривають аварійні та планові відключення електроенергії. Тож як ніколи стало актуальним питання, як зберігати харчові продукти у таких умовах", - ідеться у повідомленні відомства у Facebook.



Так, в МОЗ нагадали, що у холодильнику має бути температура +4°С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С.

"Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий або блоковий лід", - радять в МОЗ.

Якщо вже електроенергію відключили, потрібно тримати дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже в такому випадку продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, до продуктів у холодильну камеру слід покласти лід.

"Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою", - порадили в МОЗ.

Безпечно повторно заморозити або приготувати можна продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С чи нижче.

"Також спробуйте заздалегідь підготуватися та зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). При цьому віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту)", - зазначили в МОЗ.

У міністерстві радять готувати страви у невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.

Крім того, продукти можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
29-11-2022, 23:42
Коментарів 0 Переглядів 1 307

Усіх віруючих та гостей міста запрошують долучитися до цієї визначної духовної події

Умільці Глибоцької громади виготовили близько 60 "залізних пташок"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Відвідати святкову локацію та взяти участь у виставі зможе кожен охочий, також в рамках вистави передбачені подарунки


Асад  втік до Путлера, а куди втікатиме той? Блог Ярослава Волощука
Найвагомішою подією останніх двох тижнів стало несподівано швидке падіння режиму Башара Асада.
Користуймося, але безпечно. Блог Юлії Пацаранюк
До того, що Чернівці в години знеструмлень перетворюються на вулик, який гуде генераторами, ми вже звикли.
ВІДЕО Переглянути все відео

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.

Співпраця з агенцією нерухомості допоможе уникнути ризиків та швидко знайти ідеальне житло. Звертайтеся до професіоналів, щоб перетворити пошук нерухомості на легкий і приємний процес.

Голосування чернівчан лише підкреслює позитивний імідж автосалону та доводить, що справді American Wheels виправдовує довіру та розвиває автомобільну сферу в Україні.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.