RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


В прийдешньому році аграрії планують відмовитися від висівання жита та ячменю. Це може стати причиною дефіциту тих продуктів, до складу яких вони входять.

Як повідомив у коментарі виданню Agronews генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding Дмитро Кушнір, з прилавків магазинів 2023 року можуть зникнути такі популярні серед українців продукти як житній хліб, ячна і перлова крупи.



Він розповів, що в Україні фермерам стало невигідно вирощувати жито та ячмінь через здорожчання складових процесу виробництва і розвалу логістичних ланцюгів. Наразі аграрії не можуть продавати те, що вже вирощено, навіть з мінімальним прибутком. Тому що за реальною ціною це зерно ніхто не купує.

Як виробляються житній хліб, ячна та перлова крупи


Перлову крупу отримують шляхом очищення ячменю від плівок та подальшого його оброблення. Зерна потрібно відшліфувати і відполірувати, щоб їхня поверхня стала блискучою та гладкою. Перлова крупа відрізняється тим, що має заокруглені краї. Саме через свій зовнішній вигляд вона отримала свою назву. Адже з англійської мови слово "pearl" перекладається як "перлина".

Щоб отримати ячневу крупу, ячмінне зерно дроблять, попередньо звільнивши його від плодових оболонок та квіткових плівок. Крупинки мають неправильну форму, гострі грані і відрізняються білим або злегка жовтуватим кольором. Ця крупа, на відміну від перловки, не піддається шліфуванню та поліруванню.

Житній хліб печуть із житнього борошна, яке містить набагато більше корисних речовин, ніж пшеничне. Такий хліб сприяє швидшому виведенню з організму канцерогенів та інших шкідливих речовин. Житнє борошно виготовляють за схемою обдирного, оббивного або сортового помелу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
28-10-2022, 22:45
Коментарів 0 Переглядів 1 084

Теги -


Під час ранкової атаки на Буковині зафіксували проліт крилатої ракети

Завтра воїна зустрінуть живим коридором на рідній землі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.