RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Квасоля в томаті може бути самостійним гарніром або смачною добавкою в суп. Томатним соусом з консервації можна полити кашу або м'ясо. Звичайно, готову закрутку можна купити і в магазині, але за смаком і корисними якостями домашнє блюдо набагато краще. У рецепті можна використовувати як білу, так і червону квасолю.



Квасоля в томаті - простий рецепт

- Квасоля - 1 кг.
- Помідори - 2 кг.
- Сіль - 1,5 ст. л.
- Цукор - 5 ст. л.
- Оцет 9% - 3 ст. л.
- Соняшникова олія - 3 ст. л.
- Перець чорний мелений - щіпка.
- Часник - 2 зубчики (за бажанням).

Квасолю залити холодною водою і залишити на ніч. Потім поміняти воду і варити квасолю на середньому вогні 40 хвилин. Помідори подрібнити блендером і перетерти масу через сито, щоб прибрати шкірку і насіння. Отриманий томатний сік варити 10 хвилин.

Квасолю викласти в томатний сік. Додати сіль і цукор, влити олію і оцет. За бажанням додати мелений перець і тертий часник. На сильному вогні довести квасолю до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити білу квасолю 20 хвилин, а червону - 30 хвилин. Банки і кришки простерилізувати. Розкласти квасолю по невеликих банках і укутати теплою ковдрою до охолодження.

Квасоля в томаті з овочами і грибами

- Квасоля - 350 г.
- Печериці - 400 г.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Томатний соус - 350 г.
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Часник - 1 зубчик.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Сіль, перець за смаком.

Квасолю замочити у воді і залишити на ніч. Потім варити 40 хвилин в підсоленій воді. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти. Крупно нарізати печериці.

На сковороді нагріти олію і обсмажити цибулю, моркву і гриби 10 хвилин. Додати в сковороду квасолю, посолити і поперчити. Потім влити томатний соус. Викласти лавровий лист. Тушкувати все разом під кришкою 40 хвилин. Страву можна їсти відразу або закрити квасоля в томаті з овочами на зиму в стерилізовані банки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
18-09-2022, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 2 444

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«І що мені зробити?». Блог Юлії Пацаранюк
Громадський транспорт у Чернівцях поступово оновлюють.
«Втрачені хвилини можуть коштувати життя». Блог Аліни Книжник
Днями чергувала з бригадою швидкої медичної допомоги.