Простий рецепт: натуральний томатний соус на зиму

новини / Новини Чернівців
2 453
0

Томатний соус на зиму - чудовий спосіб запастися універсальною заготівлею для борщів, м'ясних, рибних страв тощо.

Рецептом поділилися на каналі в YouTube "ТІАНА готувати просто".



Інгредієнти на 7 банок по 0,5 літри:

- Помідори - 3 кг
- Цибуля - 300 г
- Яблука - 1 кг
- Цукор - 200 г
- Сіль - 2 ст. ложки
- Оцет - 175 мл
- Духмяний перець - 0,5 ч. л.
- Чорний перець - 0.5 ч. л.
- Паприка - 1/6 ч. л.

Покрокове приготування

Наріжте помідори четвертинками. Додайте так само нарізану четвертинами цибулю.

Поставте на плиту і готуйте 1,5 години на середньому вогні, час від часу помішуючи.

Потім додайте яблука, очищені від насіння і нарізані четвертинками, сіль, цукор, оцет.

Перемішайте і готуйте ще 1,5 години. Залиште до повного вистигання. Перебийте блендером, а потім ще перетріть через сито. Додайте спеції, доведіть до кипіння і готуйте ще 15 хвилин.

Розлийте в банки, прикрийте кришками і простерилізуйте 30 хвилин з моменту закипання.

Закатайте, переверніть і закутайте до повного остигання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують