Салати з м'ясом і грушею: смачне поєднання в простих рецептах

новини
1 129
0

Солодка підсмажена груша з зернистою структурою і рум'яне м'ясо - чудове поєднання для салату. Такий яскравий і легкий салат з безліччю смаків приємно здивує гостей і рідних. Цю страва дуже просто приготувати.

Для салату обирайте стиглі, але не дуже м'які груші солодких сортів, пише Уніан.



Салат з грушею і куркою

- Груша - 2 шт.

- Куряче філе - 300 г.

- Сир з цвіллю або бринза - 150 г.

- Горіхи - 50 г.

- Листя салату - 500 г.

- Гірчиця негостра - 3 ст. л.

- Бальзамічний оцет - 1 ст. л.

- Мед - 1 ч. л.

- Маслинове масло.

Приготувати маринад: змішати гірчицю, бальзамічний оцет, мед і ложку оливкової олії. Груші розрізати на 4 частини і нарізати тонкими скибочками.

У маринад викласти груші і залишити на 30 хвилин. Листя салату обмити і висушити, нарвати руками. Курку нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді на оливковій олії, поки не випарується вся рідина. Сир нарізати кубиками.

Грушу дістати з маринаду і обсмажувати на сковороді приблизно 5 хвилин. У миску для салату викласти листя салату, курку, сир, обсмажені груші. Полити салат маринадом, що залишився, посолити. Посипати горіхами за смаком.

Салат з грушею і курячою печінкою

- Куряча печінка - 300 г.

- Листя салату - 150 г.

- Груші - 2 шт.

- Помідори черрі - 150 г.

- Соєвий соус - 30 мл.

- Мед - 30 мл.

- Оливкова олія - 1 ст. л.

- Цукор - 1 ст. л.

- Сік 1/2 лимона.

Печінку промити і очистити від плівок. Розігріти сковороду з оливковою олією і обсмажувати печінку 5 хвилин. Потім додати до печінки соєвий соус і мед, смажити печінку ще 10 хвилин.

Грушу нарізати тонкими скибочками і обсмажити на оливковій олії на іншій сковороді. Смажити 5 хвилин, потім додати в грушу цукор і смажити ще 3 хвилини, постійно помішуючи.

Листя салату порвати руками, додати печінку і грушу, скропити лимонним соком і посолити. Додати нарізані половинками черрі.

Салат з грушею і хамоном

- Груша - 2 шт.

- Хамон - 70 р.

- Свіжий шпинат - пучок.

- Рукола - 100 р.

- Фісташки очищені рубані - 3 ст. л.

- Тертий пармезан - 2 ст. л.

- Сік лимонний - 2 ст. л.

- Бальзамічний оцет - 1 ст. л.

- Оливкова олія - 4 ст. л.

- Мед - 2 ч. л.

Для приготування заправки в невеликій ємності змішати оливкову олію, мед, бальзамічний оцет, додати рубані фісташки, посолити. Помити рукколу і шпинат, порубати.

Зелень скропити заправкою. Грушу тонко нарізати і скропити лимонним соком. Хамон нарізати тонкими шматочками, викласти в салат. Посипати салат рубаними фісташками або іншими горіхами. Полити заправкою і посипати пармезаном. Залишити на 10 хвилин і подавати до столу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм