Каву люблять багато, проте не всі знають, що її не можна поєднувати з солодким, хоча така комбінація дуже популярна.
Лікар Павло Ісанбаєв пояснив, що це загрожує гіпоглікемією - небезпечним для здоров'я станом, пише
Главред.
"Кава містить антинутрієнти - речовини, які перешкоджають засвоєнню мікроелементів, вітамінів з їжі. Таким чином, тонізуючий напій краще вживати між прийомами їжі", — повідомляє Павло Ісанбаєв.
Він зазначив, що каву часто п'ють з солодким: з цукром, десертом. Але солодке і кава не поєднуються.
Напій тимчасово підвищує рівень глюкози в крові. У нормі це призводить до того, що організм повинен глюкозу витратити, і людина відчуває прилив сил, бадьорості. Потім дія кофеїну закінчується, і повертається "нормальний" стан.
Якщо мова йде про каву з солодким, то рівень глюкози підвищується надмірно, а потім різко падає:
- Може виникнути гіпоглікемія;
- слабкість,
- запаморочення,
- холодний липкий піт,
- сонливість.
"У когось цей стан виражений слабо, у когось сильніше - все залежить від конкретного організму. Метаболізм після кави відрізняється, тому вирішальне значення має мати ваше спостереження за своїм самопочуттям", - говорить медик.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-06-2021, 00:25
0
1 503