DataLife Engine > новини > Лікарі назвали продукт, з яким небезпечно поєднувати каву

Лікарі назвали продукт, з яким небезпечно поєднувати каву


Каву люблять багато, проте не всі знають, що її не можна поєднувати з солодким, хоча така комбінація дуже популярна.

Лікар Павло Ісанбаєв пояснив, що це загрожує гіпоглікемією - небезпечним для здоров'я станом, пише Главред.

{reklama}


"Кава містить антинутрієнти - речовини, які перешкоджають засвоєнню мікроелементів, вітамінів з їжі. Таким чином, тонізуючий напій краще вживати між прийомами їжі", — повідомляє Павло Ісанбаєв.

Він зазначив, що каву часто п'ють з солодким: з цукром, десертом. Але солодке і кава не поєднуються.

Напій тимчасово підвищує рівень глюкози в крові. У нормі це призводить до того, що організм повинен глюкозу витратити, і людина відчуває прилив сил, бадьорості. Потім дія кофеїну закінчується, і повертається "нормальний" стан.

Якщо мова йде про каву з солодким, то рівень глюкози підвищується надмірно, а потім різко падає:

- Може виникнути гіпоглікемія;

- слабкість,

- запаморочення,

- холодний липкий піт,

- сонливість.

"У когось цей стан виражений слабо, у когось сильніше - все залежить від конкретного організму. Метаболізм після кави відрізняється, тому вирішальне значення має мати ваше спостереження за своїм самопочуттям", - говорить медик.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад