RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Її закривали в підвалі»


Тиждень тому міліція розкрила жорстокий злочин із розчленуванням трупа жінки у Чернівцях. "МБ" продовжує з’ясовувати обставини цієї трагедії.

– Домка отут з нами сиділа. Добра така жінка була, нікого не чіпала, – дві жінки, які просять милостиню під Свято-Миколаївською церквою на вулиці Руській, згадують загиблу Домініку Марчук. Вони востаннє бачили жінку ще у травні. Відтоді, кажуть, вона зникла, а знайомі їм розповідали, що бачили Домініку в підвалі одного з будинків на одному з провулків Сагайдачного (саме там правоохоронці затримали маму і доньку, яких підозрюють у вчиненні злочину, – авт.)

"Домку тримали
в холоді і за це ще гроші брали"


– Домка завжди тягала із собою п’ять-шість торбів. Багато одягу на себе одягала. Два пальта могла носити, кілька спідниць – щоб не змерзнути. Вона хворіла, лежала певний час у лікарні на Мусоргського. Здається, у неї навіть була група інвалідності, – дві жебрачки біля церкви на вулиці Руській розповідають про жертву цієї моторошної історії. – Вона любила ходити в магазин на "Боженка". Любила там сидіти. Її часто пригощали чаєм, кавою. Бо вона така хороша людина була. Та якось прийшли дві жінки, які проживають поруч – Олена і Настя – і запросили Домку до себе додому. Після того я ще якось бачила Домку. Її у підвалі тримали, закривали на ключ. Там було дуже холодно.

– Я ще їй казала: "Домочка! Не йди до цих людей! Краще йди на вокзал", – розповідає жінка-жебрачка. – Але в неї були проблеми з головою. Була така тут ще Іра, теж з нами сиділа. То ті дві жінки теж колись Іру прихистили у підвал. Але Іра звідти втекла. Сказала, що не хоче там жити. "Нас зранку закривають, я хотіла вийти, але не відкривають".

– Мені здається, ті дві жінки хотіли пенсію Домки, – каже жінка. – Вона часто їздила до Глибокої, отримувала там гроші. Нам казала, що платила своїм господаркам по 600 гривень за проживання. Тобто за те, що замерзала у тому підвалі.

– Ця жінка справді з Червоної Діброви, – каже "МБ" сільський голова Михайлівки Драгуш КРОХМАЛЬ. – Вона ще дівчиною виїхала в Глибоку і жила там у куті "Цигани". Хати, здається, там уже давно немає. Я пам’ятаю її батька, а маму не знав. У Червоній Діброві нікого з родичів у неї не було. Після 1970-х років у селі жінка ніколи не з’являлася.

Міліція теж дотримується версії, що зловмисниці хотіли отримувати пенсію покійної.

"Щоб не втратити пенсію, ці дві жінки вирішили позбутися трупа. Вони, з їхніх слів, знайшли її померлою на другому поверсі, хоча причина смерті не встановлена експертизою до кінця. Тобто чи була вона вбитою, чи вона померла, ми ще сказати точно не можемо. Під час експертного огляду задокументовано те, що в шлунку та кишечнику потерпілої взагалі не було їжі. Тобто це свідчить про те, що вона багато днів не харчувалась", – повідомив начальник обласної міліції Валерій ЗІНЧЕНКО.

Коти були у клітках, а собак морили голодом

У вчиненні злочину підозрюються 60-річна чернівчанка Олена Р. та її 27-річна донька Анастасія. Старша з них працювала нянькою – доглядала за дітьми в іншій сім’ї. Донька донедавна працювала прибиральницею.

"У двокімнатній квартирі, де вони проживали, міліція знайшла понад 10 собак, 20 кішок, морські свинки та папуги, які перебували у жахливому стані – практично, передсмертному. Ми долучили до цієї справи фахівців із захисту тварин, – зазначив керівник міліції. – Ми спілкувалися із сусідами зловмисниць. Ті розповіли, що тієї ночі вони чули через стіну звуки важких ударів. "Подумали, що, може, сусіди придбали свинину і роблять відбивні".

– Коли міліція приходила, показували нам фотографії, – каже жінка-жебрачка. – Там була рука і перстень на пальці. Де ми могли подумати, що то Домка наша?

Нині зловмисниці перебувають у слідчому ізоляторі. За словами Валерія Зінченка, якщо правоохоронці доведуть, що жінки справді вбили жертву, то їм загрожує довічне ув’язнення. Натомість, якщо причетність до смерті не підтвердиться, зловмисниці отримають до 15 років ув’язнення.

З власних джерел ми довідались, що старша із підозрюваних заявила правоохоронцям про те, що всю вину за скоєне вона бере на себе, і просила відпустити доньку з-під варти.

В оселі зловмисниць із правоохоронцями побував радник міського голови з екологічних питань Василь ВИНОГРАДОВ, відомий у Чернівцях тим, що створив міні-притулок для тварин. Він розповів "МБ" про побачене в будинку.

– Коли я увійшов із міліціонерами, усередині квартири горіла конфорка і духовка. Все навколо було чорне. Нічим дихати! Коти були в клітках. Вся підлога – у фекаліях! Якби тоді вимкнули газ, а потім знову подали – то тварини би задихнулися, або будинок взагалі вибухнув. Собаки були у найважчому стані – на мій погляд, вони не їли нічого приблизно місяць. Очевидно, їх тримали на горищі будинку, морили голодом разом із покійною жінкою.

– Раніше ці жінки телефонували до мене. Хотіли, щоб я віддав їм кілька собак на їхнє утримання. Пізніше ще раз подзвонили – запитували, чи не хочу в них забрати тварин. Але наполягали, щоб ми зустрічалися десь на нейтральній території. Додому не запрошували. Мені вже тоді здалась досить незрозумілою така їхня поведінка, – зазначив пан Василь.
Микола КОБИЛЮК
23-12-2014, 14:12
Коментарів 0 Переглядів 2 348


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!