RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Формують бойовий батальйон буковинців

Ідея створення добровольчого батальйону виникла кілька місяців тому. Він буде подібним до вже діючих "Донбасу", "Азову", "Дніпра", "Києва" тощо, але на базі буковинських добровольців.

Ініціатори його створення кажуть, що охочих до них вступити є багато. Але через нинішню бюрократичність процес формування повноцінного бойового батальйону затягується.

– У різних добровольчих батальйонах, які воюють на Донбасі, є багато наших земляків. І в них постійно виникає запитання, чому вони воюють у батальйоні "Азов", "Дніпро", "Київ", "Чернігів", "Прикарпатя", а чернівецького батальйону немає, – говорить виконувач обов’язки заступника командира Олександр Бордужан. – Наш нинішній командир батальйону Іван Хропко вирішив сформувати бойовий підрозділ, який би асоціювався з нашим краєм. Сам він є учасником АТО у складі спецбатальйону "Чернігів". Він запустив увесь цей процес. Я прийшов, коли побачив оголошення. Познайомився з ним. І зараз допомагаю з оформленням необхідних документів, проходженням медкомісій нашим добровольцям.

– Переважно до нас приходять люди, які вже мають військову підготовку. Є такі, які воювали на Сході. Але тоді вони були в інших батальйонах. Сам я пройшов строкову службу у внутрішніх військах, потім за контрактом служив. Проходив спецкурси підготовки офіцерів оперативних підрозділів і працював в обласній міліції, а зараз вирішив, що буду потрібним на Сході. Цей батальйон "Буковина" підпорядковується МВС. Бо для того, щоб видати зброю, має хтось за людей нести відповідальність. А кожен доброволець проходить спеціальну перевірку. Так само, як при влаштуванні у правоохоронні органи. Але для добровольчих батальйонів, які будуть воювати в зоні АТО, цю процедуру трохи спростили. Деякі установи йдуть нам назустріч. Довідки, які коштують по 100 гривень, нашим добровольцям виготовляють безкоштовно. Але є моменти, які навпаки гальмують процес укомплектування.

На перешкоди з боку лікарів скаржиться добровольці, яких кореспондент "МБ" зустрів в кабінеті, де здійснюється запис охочих поповнити ряди "Буковини".

– У мене вже десять років тиск вище норми. А терапевт через це не хотів мені підписати комісію, – говорить чернівчанин Степан Берт. – Я ж доросла людина, сам добровільно хочу поїхати в зону АТО. Я розумію, що мій досвід там може знадобитись. Майже шість років відслужив, працював у правоохоронних органах. Знаю, на що я йду. А вони цим добровольцям перепони всілякі роблять. Я ж не прохожу цю комісію, щоб працювати в органах. У тих, хто зараз служить в міліції, набагато гірші показники, ніж в усіх цих добровольців. Я зараз чекаю, доки набереться необхідна кількість для початку навчань. Після цього буде кілька тижнів навчань і відправлення в зону АТО.

Інший доброволець розповідає, що ще у квітні подавав необхідні документи у Нацгвардію. Але результату їхнього розгляду досі немає.

– Про набір в цей батальйон побачив оголошення в Інтернеті, – говорить Федір Маліцький. – Мені легше, у мене вже всі документи фактично готові. Я ще навесні подавав їх у Нацгвардію. Там теж мали формувати батальйон. Але досі жодної відповіді від них не отримав. Сподіваюсь, що тут процедура буде швидша. Бачу, що є вже багато добровольців. Можливо, через тиждень вже наберуть необхідну для початку навчань групу. Вдома моє рішення сприйняли зі сльозами. Але дружина сказала, що якщо я так вирішив, то вона перешкоджати не буде. Я проходив строкову службу і розумію, що можу бути корисним там, на передовій. Місяць тому я поховав свого друга із села, який загинув у зоні АТО. Він служив в одному зі спецпідрозділів. Заради нього і тих, хто там служить, я вирішив записатись добровольцем.

Охочі записатись в добровольчий батальйон "Буковина" можуть звернутись в штаб, який знаходиться в приміщенні ОДА (вул. Грушевського, 2), 2-й поверх, кабінет 333. Тел. (066) 440 18 25
Редактор: Igor
7-11-2014, 09:41
Коментарів 0 Переглядів 6 898

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.