RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Міськрада на сесії 13 квітня визнала роботу Калинівського ринку незадовільною. Звіт виконувача обов’язків генерального директора Сергія Столяра депутати не взяли до уваги.

За рекомендацією депутатів, в. о. мера Віталій Михайлішин призначив тимчасовим керівником ринку депутата від "Нашої України" підприємця Василя Максимюка.

– Коли відповідав на запитання депутатів про зловживання на Калинівському ринку, трансляцію засідання сесії чомусь перервали. Відповів на всі запитання. Речі, про які говорив, підтверджено перевірками та документами. Відчувалося, що сценарій був заздалегідь спланований, – говорить перший заступник гендиректора МТК "Калинівський ринок" Сергій СТОЛЯР. – У проекті рішення було написано: "роботу Калинівського ринку визнати – прочерк". Звіт про роботу не взяли до уваги.

Підприємці Калинки від зміни керівництва не очікують нічого особливого.

– Ринок люди побудували своїми зусиллями. Чим мені допоможе новий директор, якщо я тут усе сам зробив? Торгівлі немає. Обіцяли заасфальтувати доріжки. Досі люди ходять по гравію, – каже підприємець Калинівського ринку Дмитро КУЗЯК. – Ще зроблять суборенду. А що більше новому директору вдасться зробити для підприємців? Хіба за свої гроші асфальт біля мого контейнера прокладуть? Колишній директор нічим не міг допомогти – люди усе робили за свої гроші.

Підприємець Юрій КОРБАН сподівається, що нове керівництво заасфальтує доріжки.

– Нам роки обіцяють заасфальтувати доріжки. А торгівлі немає і не буде. Ми намагаємося вижити на ринку, – із сумом говорить чоловік. – Було би непогано зробити безкоштовну стоянку для покупців на ринку, нормальний розворот на дорозі, щоби не було заторів.

– Невдовзі помремо від пилюки. Вітер подме – увесь товар у пилюці, – говорить підприємець Соня ТИМОФЄЄВА. – Потрібно доріжки зробити. Орендну плату хотілося би нижчу. Бо торгівлі немає, а платежі постійно треба сплачувати. Посилювати охорону не потрібно, бо охоронці на ринку добре виконують свою роботу.

Про те, що Калинку очолить саме Василь Максимюк, у кулуарах ратуші поговорювали відтоді, як почався конфлікт депутатської більшості з екс-мером.

Пізніше в інтерв’ю "МБ" Максимюк зауважив: "Несподіванкою це для мене не стало".

– У мене було безліч телефонних дзвінків, одні вітають, інші співчувають. Саме так я розцінюю, тому що це величезна відповідальність, – оцінив призначення В. Максимюк.

– Своє основне завдання нині вбачаю в тому, щоби знівелювати думки, що ринок комусь продадуть, – запевняє Василь Максимюк. – Насамперед потрібно гарантувати людям стабільність, що вони і надалі працюватимуть. Ніхто не планує перекладати контейнери з місця на місце, збільшувати тарифи на послуги. Я це гарантую.

– Ви 11 років очолювали ринок "Буковинський", якими були досягнення?

– Сам ринок є досягненням. Його будували з нуля: асфальтували, обладнували. Але одна з причин, чому він у такому стані, це те, що міська рада продовжувала термін оренди земельної ділянки на дуже короткий період. І тому там ніхто не наважується вкладати серйозні кошти в розвиток підприємства, у тому числі й власники.

– Що потрібно зробити для розвитку Калинівського ринку?

– Я звернув би увагу насамперед на транспортне забезпечення. Потрібно зробити транспортні розв’язки. Я ініціював би перенесення автобусної зупинки, вишукав можливість розширення автобусних стоянок для приїжджих гуртових покупців. Нині людям практично ніде зупинитися… У мене з цього приводу є думки, але я не готовий їх зараз озвучувати, ситуацію потрібно вивчити. На чому я принципово наполягав би, так це забезпечити ринок безкоштовними громадськими вбиральнями. Це не надто великі кошти.

– Нещодавно ви розповіли нам про свої доходи. Чи готові через півроку-рік знову озвучити таку інформацію?

– Звичайно. Я людина забезпечена. Житлом забезпечений і всім іншим теж.

(Нагадаємо, джерелами своїх доходів депутат назвав прибуток від підприємницької діяльності та від інвестиційного проекту. "На місяць отримую від 5 до 10 тисяч гривень, – повідомив депутат. – Маю автомобіль. А квартири та земельної ділянки не маю. Трикімнатну квартиру у центрі міста продав, щоби повернути кредит, який взяв у банку під інвестиційний проект (кафе "Синя папуга" у парку "Жовтневий", – авт.). Нині із дружиною та трьома дітьми винаймаємо квартиру на вулиці Комарова". Також
В. Максимюк повідомив, що нині інвестує кошти в будівництво багатоквартирного будинку в Чернівцях. Коли будинок здадуть в експлуатацію, він стане власником досить великої квартири). 
Ольга Гнідан,
Марина Карасьова
22-04-2011, 17:08
Коментарів 0 Переглядів 2 628

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.