У Чернівцях студенти продемонстрували, як у домашніх умовах можна перевірити свіжість та склад продуктів.
Студентка Марія Лисяк показала декілька простих дослідів, які можна провести вдома, щоб перевірити склад харчових продуктів з магазину.
"Я взяла домашній кетчуп і купила у магазині ще один, де на упаковці писало, що він не містить крохмалю. Коли у пробірку з магазинним кетчупом я капнула йоду, відбулася яскрава синя реакція, що показує наявність крохмалю", - розповіла дівчина.
Також Марія проводила експеримент із купованим сиром: вона купила кисломолочний сир, відкрила його і залишила при кімнатній температурі на 8 днів. За теорією, сир мав зіпсуватися і Марія очікувала, що в ньому пройдуть процеси бродіння. Щоб це перевірити, вона кинула сир у колбу, налила води кімнатної температури і натягнула зверху повітряну кульку. Кулька повинна була надутися, але нічого не відбулося, що показало наявність консервантів у сирі.
"Також можна провести дослід із шоколадом. Якщо вкинути шматочок шоколаду у теплу воду, він має розтанути і утворити однорідну суміш. Я купила дві шоколадки за різною ціною і, на жаль, жодна не розчинилася, а тільки уторила зверху грудки. Це показує, що крім какао-порошку у шоколаді містяться домішки", - розповідає Марія.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
12-10-2017, 16:38
0
4 464