
Китайські вчені зуміли з'ясувати, що при вищих концентраціях 25-гідроксивітаміну D у сироватці спостерігається зниження ризику розвитку діабету другого типу. Іншими словами, вітамін групи D демонструє ефективність у профілактиці цього небезпечного захворювання.
Про це йдеться на сайті "Новини N".
{banner_reklama}
Такі висновки були зроблені за підсумками масштабного дослідження, яке тривало 8 років. У рамках цієї роботи фахівці вели спостереження за більш ніж 350 тисячами осіб, які не страждали на діабет в жодній з форм. За весь час дослідження вченими було зареєстровано 6900 випадків розвитку діабету другого типу в рамках групи, що спостерігається. Подальший аналіз показав, що "сонячний вітамін" має певний зв'язок із ризиком розвитку діабету. Точніше, вітамін D сприяє зниженню ризику розвитку недуги.
Крім усього іншого, ця речовина має тісний зв'язок з режимом сну. Люди, які дотримуються нормального режиму відпочинку та неспання, виявляються значно менше схильні до ризику розвитку діабету, оскільки рівень вітаміну в їх крові значно вищий. Більше того, вчені підкреслюють, що найкраще накопичувати цю речовину в організмі допомагає саме денний сон.
На даний момент отримані в рамках цього дослідження результати не були підтверджені клінічними випробуваннями та науковою спільнотою. Втім, якщо його авторам вдасться знайти позитивний відгук у майбутньому, не виключено, що це започаткує розробку нової методики боротьби з діабетом, яка ґрунтуватиметься саме на вітаміні D.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram







