Експерт з довголіття назвав чотири продукти, які ніколи не варто тримати вдома

Здоров'я / Новини України
436
0
Експерт з довголіття назвав чотири продукти, які ніколи не варто тримати вдома

Американський дослідник довголіття Ден Бюттнер, автор концепції "блакитних зон", виділяє чотири групи продуктів, які шкодять здоров’ю та заважають вести правильний спосіб життя. Він радить не тримати їх на кухні, щоб уникнути спокуси та підтримувати здорові харчові звички, передають Патріоти України.

1. Перероблене м’ясо

До цієї категорії належать ковбаси, бекон, консерви та інші продукти, оброблені для тривалого зберігання. Вони містять нитрати та нитрити, які в організмі можуть перетворюватися на канцерогенні сполуки. Всесвітня організація охорони здоров’я відносить перероблене м’ясо до групи канцерогенів для людини, пов’язуючи його споживання з підвищеним ризиком колоректального раку.



2. Солодкі напої

Соки, газовані та енергетичні напої містять багато цукру, викликають різкі коливання глюкози в крові, сприяють набору ваги та інсулінорезистентності. Навіть "легкі" варіанти з підсолоджувачами можуть заважати контролю голоду і процесу схуднення.

3. Солоні закуски

Чипси, сухарики, крекери та інші промислові закуски багаті на калорії, сіль і шкідливі жири. Вони легко переїдаються, підвищують рівень "поганого" холестерину та заважають підтримувати регулярне харчування. Краще обирати здорові альтернативи: овочеві чипси, свіжі палички з хумусом або йогуртовим соусом.

4. Упаковані солодощі

Батончики, печиво та желейні цукерки містять багато цукру, шкідливих жирів і штучних добавок, підвищують ризик ожиріння, діабету, серцево-судинних проблем та порушення мікробіоти кишечника. Здорові альтернативи — темний шоколад із високим вмістом какао або свіжі фрукти.

Чому важливо прибрати ці продукти з дому

Ці продукти розроблені так, щоб бути смачними і зручними для швидкого споживання, тому вони легко викликають переїдання. Відсутність їх у домашньому раціоні допомагає підтримувати регулярне і збалансоване харчування, контролювати апетит і сприяє здоровому способу життя, який спостерігають у "блакитних зонах".

Вживати ці продукти час від часу поза домом значно менш шкідливо, ніж робити їх частиною домашнього раціону. Уникнення цих чотирьох груп допомагає формувати здорові харчові звички та підтримувати довголіття.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.