
Рукола — дуже легка, дієтична трава, в якій міститься всього 25 калорій на 100 г. В основному вживають листя руколи у свіжому вигляді, додаючи його до салатів та інших страв. Попри смакові якості, мало хто здогадується про корисні властивості руколи.
Про це пише molbuk.ua.
Корисні речовини, які містяться у складі руколи:
- рибофлавін;
- вітаміни групи В і вітамін К;
- вітаміни А, С, РР;
- залізо,
- натрій,
- цинк,
- марганець,
- калій,
- кальцій
- фосфор;
- нікотинова кислота;
- йод;
- тіамін;
- жирні кислоти
- клітковина;
- масла.
При цьому вітаміни в руколі містяться в дуже великій концентрації, і навіть мала кількість салатного листя — це величезна користь. А саме пряна трава:
- позитивно впливає на шлунок і допомагає при гастриті, виразці, порушення травлення;
- добре заспокоює нерви й допомагає легше переносити тривалі стреси;
- знижує рівень цукру, зміцнює судини, підтримує здоров’я серцевої системи;
- покращує імунітет — опірність до вірусів та інфекцій стає вище;
- сприяє зміцненню волосся і нігтів, стимулює оновлення клітин шкіри;
- прискорює загоєння різних травм — мозолів, порізів, подразнень і виразок.
Увага! Найбільша користь міститься у свіжих листках рослини. Після термічної обробки воно зберігає незвичайний смак і аромат, однак частина цінних властивостей втрачається.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram