
Один із найпоширеніших міфів, який викликає багато страхів: "Цукор живить ракові клітини, тому, якщо повністю відмовитися від нього, можна зупинити розвиток хвороби".
Онколог Чернівецького онкологічного центру Олег Чорний пояснив, чи це правда, чи міф.
Цукор (глюкоза) – це основне джерело енергії для всіх клітин нашого організму, як здорових, так і ракових. Але це не означає, що вживання цукру напряму викликає або прискорює ріст пухлин.
Ракові клітини дійсно споживають більше глюкози, ніж звичайні, але немає доказів, що відмова від цукру може "знекровити" пухлину або вилікувати рак. Організм усе одно буде отримувати глюкозу з інших джерел, наприклад, з білків і жирів.
Але важливо контролювати споживання цукру. Хоча сам по собі цукор не є причиною раку, надмірне його споживання може сприяти ожирінню, діабету та хронічним запаленням, які, своєю чергою, можуть підвищити ризик розвитку онкозахворювань.
Тому твердження, що цукор "годує" рак - це міф. Але збалансоване харчування допомагає підтримувати здоров’я та знижувати ризики.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram