Якщо ви намагаєтеся вживати більше протизапальних продуктів кожного дня, немає причини обмежувати себе у спеціях, повідомляє 24 Канал з посиланням на Real Simple. Насправді ж приправи містять чимало вітамінів, мінералів та інших корисних хімічних сполук.
Куркума
Це – найкращий вибір для людей, які намагаються дотримуватися протизапальної дієти, повідомляє дієтологиня Маша Девіс. Ця золотиста пряність виділяється серед інших своїми потужними протизапальними властивостями – і все через активну сполуку куркумін.
Дослідження показують, що куркумін може зменшувати запалення, що пов'язані з артритом, серцевими захворюваннями та метаболічними порушеннями.
Чорний перець
Цей продукт, по-перше, може підвищити вашу здатність засвоювати куркумін. Окрім того, у перці міститься піперин, а це сполука, наповнена антиоксидантами, що можуть боротися із запаленням у тілі.
Імбир
Певно, всі знають про користь цього кореневища. Воно може зменшувати нудоту та допомагати у травленні, а також сполуки, що містяться в імбиру, мають протизапальні властивості.
Корінь імбиру можна замочувати у гарячій воді для імбирного чаю чи нарізати скибочками та кубиками для приготування смажених трав та решти страв. Імбир, окрім того, може надати зігрівальний, пряний смак до багатьох напоїв.
Часник
Часник – це одна з основних спецій у багатьох кухнях, і він не тільки запашний, але й надзвичайно корисний. Він наповнений вітамінами та мінералами, зокрема й вітамінами В6 та С.
Шафран
Каротиноїди, що надають шафрану красивого золотисто-оранжевого кольору, також є потужними антиоксидантами, які допомагають зменшувати запалення. Вони можуть бути особливо корисними для людей із серцево-судинними захворюваннями.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram