Експерт у галузі охорони здоров’я поділилася простим трюком, який може допомогти вам уникнути надто швидкого сп’яніння та навіть зменшити тяжкість похмілля. У святковий сезон люди, як відомо, вживають більше алкоголю, ніж зазвичай.
Що саме треба зробити,
розповідає лікарка Каран Раджан.
Як полегшити похмілля після алкоголюЛікар Каран Раджан пропонує їсти перед тим, як випити, щоб уповільнити вплив алкоголю. Медик прокоментував ствердження, що сир може бути ідеальною закускою перед вживанням.
"Якщо ви збираєтеся провести ніч у місті та випити алкоголю, з’ївши сир перед вживанням алкоголю, ви можете зменшити ризик похмілля. Це тому, що сир містить багато білкового жиру та складні вуглеводи, які можуть покрити шлунок", - писали в мережі.
Проте лікар Раджан сказала, що повністю захиститися від наслідків вживання алкоголю неможливо.
"Ви не можете вирівняти шлунок або створити фізичний бар’єр перед вживанням алкоголю, щоб менше п’яніти, оскільки більша частина алкоголю всмоктується у вашому тонкому кишківнику, але ви можете сповільнити травлення в цілому. І час проходження шлунково-кишкового тракту коштом споживання їжі з високим вмістом жирів, білків і клітковини, а також уповільнення швидкості всмоктування алкоголю", - сказав експерт.
Раджан зазначила, що перед вживанням алкоголю ви маєте гарно поїсти, це набагато полегшить похмілля на ранок.
"По суті, споживання калорій разом з алкоголем або перед ним сповільнює спорожнення шлунка та травлення в цілому. Якщо ви не поїсте - ви будете п'яніти набагато швидше", - резюмувала експертка.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-12-2024, 14:59
0
948