Квасоля може похвалитися безліччю переваг, зокрема для серця. Вживання квасолі - чудовий спосіб знизити ризик серцево-судинних і хронічних захворювань.
"Квасоля - це поживна їжа, що містить мало жиру і калорій, але водночас багата білком і клітковиною. Квасоля також є чудовим джерелом вітамінів і мінералів, таких як фолієва кислота, залізо, калій і магній. Ці поживні речовини сприяють здоров'ю серця, травленню і профілактиці захворювань", - розповіла дієтологиня Калін Тру,
пише Parade.
Які бобові найкорисніші
1. НутОдин із найкорисніших бобових, які тільки можна знайти. "Нут є порівнянним варіантом для рослинного білка і клітковини, які підтримують здоровий рівень цукру в крові, а також є чудовим джерелом магнію і калію", - зазначила дієтологиня Кет Гарсія-Бенсон, додавши, що нут також забезпечує приблизно 25% добової норми споживання заліза для дорослих жінок.
Згідно з даними USDA FoodData Central, пів склянки вареного нуту без солі містить:
135 калорій
6 грамів клітковини
7 грамів білка
22 грами вуглеводів
4 грами жиру.
2. СочевицяUSDA FoodData Central повідомляє, що пів склянки вареної несолоної сочевиці принесе:
115 калорій
9 грамів білка
20 грамів вуглеводів
8 грамів клітковини
0,3 грама жиру.
"У половині склянки сочевиці міститься... букет мікроелементів, включно з вітамінами групи В, залізом, магнієм, фосфором, міддю і марганцем", - сказала дієтологиня Едвіна Кларк.
Дослідження показують, що вітаміни групи В мають вирішальне значення для здоров'я мозку, енергії та обміну речовин.
3. Чорна квасоляUSDA FoodData Central повідомляє, що порція в пів склянки вареної чорної квасолі (без солі) містить приблизно:
114 калорій
8 грамів білка
20 грамів вуглеводів
8 грамів клітковини
0 грамів жиру.
Чорна квасоля багата на мікроелементи, такі як залізо, магній, марганець, фолієва кислота і тіамін.
4. Квасоля пінтоЄ хорошим джерелом білка, клітковини та заліза. Інформація про харчування USDA FoodData Central говорить те саме. Півчашки приготовленої порції квасолі пінто без солі містить близько:
123 калорій
8 грамів білка
22,4 грама вуглеводів
8 грамів клітковини
0 грамів жиру.
5. Едамаме (соєві боби)"Їх чудово тримати під рукою для збалансованого перекусу, оскільки вони забезпечують хорошу кількість як вуглеводів, так і білка... Вони наповнені різними мікроелементами, включно з фолієвою кислотою, вітаміном К, вітаміном С, залізом і вітамінами групи В", - сказала Гарсія-Бенсон.
USDA FoodData Central наводить таку харчову цінність 1/2 чашки приготованої сої:
148 калорій
16 грамів білка
7 грамів вуглеводів
5 грамів клітковини
7 грамів жиру.
Примітно, що едамаме містить більше жиру, ніж більшість бобових, і значно більше білка.
6. Червона квасоляЦі класичні та доступні боби є хорошими джерелами клітковини, білка та калію.
Коли ви з'їдаєте пів чашки приготованої несолоної червоної квасолі, USDA FoodData Central стверджує, що ви споживаєте близько:
113 калорій
8 грамів білка
20 грамів вуглеводів
7 грамів клітковини
0 грамів жиру.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для встановлення медичних діагнозів або самолікування.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-11-2024, 20:45
0
560