Лікар назвав "корисний" міцний алкоголь: від нього немає похмілля!

Здоров'я
1 750
0

Всім відомо, що вживання спиртних напоїв шкодить організму. Але каліфорнійський гастроентеролог назвав "найздоровіший вибір" алкоголю, для тих, хто п’є.

Що саме можна вживати без сильного страху, розповідає New York Post.



Який алкогольний напій радить гастроентеролог?

Лікар Саураб Сеті наголошує, що жодна кількість алкоголю не є "корисною" для вашого здоров’я, але текіла має перевагу над конкурентами.

Експерт пояснив, що текілу виготовляють із рослини агави, у якій мало цукру та вуглеводів. На відміну від лікерів, отриманих із зерна, текіла природно не містить глютену.

В чому переваги текіли?

Мексиканські дослідники з Centro de Investigación y de Estudios Avanzados Biotechnology and Biochemistry Irapuato виявили, що агава в текілі не засвоюється і не підвищує рівень цукру в крові так сильно, як інші алкогольні напої.

Текіла також може знизити дію ліків. Вчені з Університету Гвадалахари виявили, що блакитна агава, яка використовується для виготовлення текіли, може створити захисний бар’єр навколо ліків, які використовуються для лікування кишкових захворювань, і запобігти розчиненню ліків у шлунку.

Агава містить такі сполуки, як фруктани та фруктоолігосахариди (FOS), які можуть функціонувати як пребіотики та сприяти здоровій мікробіоті кишківника, покращувати травлення та потенційно полегшувати проблеми з ШКТ.

Однією з причин того, що випивка шкідлива для організму, є те, що коли ми вживаємо алкоголь, він розпадається на ацетальдегід, токсин і відомий канцероген, який пошкоджує ДНК організму та не дає йому відновити пошкодження.

Хоча текіла також викликає вироблення ацетальдегіду, процес відбувається повільніше, тому похмілля може бути не таким неприємним.

"Текіла метаболізується в ацетальдегід повільніше, ніж інші алкогольні напої. Цей уповільнений метаболізм може пояснити, чому деякі люди повідомляють про менше похмілля після вживання текіли", - розказав лікар.

Як відомо, основною причиною похмілля є наявність продуктів бродіння, відомих як конгенери.

Прозора текіла, виготовлена ​​з 100-відсоткової блакитної агави, має менше конгенерів, ніж коричневі лікери.

Знайте, що ці переваги стосуються тільки стовідсоткової текіли з агави. Змішування текіли з солодкими напоями зводить нанівець потенційні переваги напою.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета - надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим