Підступний овоч: в Європі його більше не їдять

Здоров'я
64 499
0

Попри те, що українці полюбляють пироги з ревенем, компоти й навіть варення, у Європі від споживання цієї популярної трав'янистої рослини відмовляється дедалі більше людей.

Про це пише Радіо Трек.



Європейські країни обережно ставляться до його вживання, пов'язуючи високий рівень щавлевої кислоти з ризиком утворення каменів у нирках.

Ця кислота здатна накопичуватися в організмі, поступово збільшуючи можливість розвитку нефролітіазу. 

Медичні фахівці рекомендують помірне споживання ревеню, особливо людям зі схильністю до захворювань нирок або вже мають діагноз сечокам'яної хвороби.

Самолікування у цьому випадку неприпустимо, і перед включенням ревеню до раціону необхідно проконсультуватися з лікарем.

Попри потенційні ризики,  румбамбар містить цінні поживні речовини. Він багатий вітаміном С, калієм та магнієм, які відіграють важливу роль у підтримці здоров'я організму.

Найбільша концентрація щавлевої кислоти знаходиться в листі ревеню. Тому при приготуванні страв рекомендується використовувати виключно стебла. Важливо прислухатися до свого організму і не зловживати продуктами, що містять щавлеву кислоту.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм