RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Тренер розніс в пух і прах міф про корисні олії, в який вірять усі


Оливкова та соняшникова олії зазвичай прирівнюються до здорових продуктів, але вся справа у кількості спожитого продукту.

Чи корисно вживати такі олії, розповідає нутриціолог Віктор Мандзяк.



Чи корисно для схуднення вживати олію?


Віктор повідомив, що будь-яка олія - це найбільш щільно упакована енергія, тобто чистий жир. В цих продуктах дуже багато калорій, що, звісно заважає втраті ваги.

Мандзяк зазначив, що багато дієтологів запевняють, що чим екзотичніша олія, тим вона краща для схуднення. Це зовсім не відповідає дійсности.

За його словами, люди гордо поливають овочі оливковою олією, називаючи це Оксалатом, при тому, що в столовій ложці будь-якої олії в 7 разів більше калорій, ніж в "цукрі до кави".

Надмірна кількість жиру в організмі псує здоров'я, а схуднення оздоровлю, зазначає тренер.

А кількість жиру в організмі залежить від калорійності раціону.

"Ми ростемо в ширину, не через нездорову їжу, а через надто велику кількість калорій, що попадає в тіло худнемо не завдяки правильному харчуванню, а лише тоді, коли в тіло надходить надто мало калорій з їжею", - розповів експерт.

Ми повинні формувати свій раціон не на основі концепції "здорових продуктів", яка для кожного має своє значення, а на основі цільної їжі. Це натуральні продукти, які пройшли мінімальну промислову обробку, такі як овочі, фрукти, м'ясо, риба, крупи, боби та молочні продукти з низьким вмістом жиру.

"Взагалі нема поганих чи хороших продуктів. Просто одні сприяють зниженню калорійності раціону, але менш смачні, інші - сприяють збільшенню калорійності раціону, але більше смачні. Олія відноситься до других: вона робить їжу більш смачною, але погано насичує і сприяє переїданню. Тому олію треба дозувати в раціоні, особливо якщо є схильність до зайвої ваги", - резюмував Віктор.

Ці продукти багаті білком, клітковиною та водою, а також містять невелику кількість калорій. Завдяки цим властивостям вони добре насичують, що, своєю чергою, допомагає уникнути переїдання. Ба більше, така їжа містить безліч корисних речовин, що є додатковою перевагою.

Обираючи цільні продукти, ми не лише покращуємо своє харчування, але й підтримуємо загальний стан здоров'я.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-10-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 356

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.