Тренер розніс в пух і прах міф про корисні олії, в який вірять усі

Здоров'я
1 770
0

Оливкова та соняшникова олії зазвичай прирівнюються до здорових продуктів, але вся справа у кількості спожитого продукту.

Чи корисно вживати такі олії, розповідає нутриціолог Віктор Мандзяк.



Чи корисно для схуднення вживати олію?


Віктор повідомив, що будь-яка олія - це найбільш щільно упакована енергія, тобто чистий жир. В цих продуктах дуже багато калорій, що, звісно заважає втраті ваги.

Мандзяк зазначив, що багато дієтологів запевняють, що чим екзотичніша олія, тим вона краща для схуднення. Це зовсім не відповідає дійсности.

За його словами, люди гордо поливають овочі оливковою олією, називаючи це Оксалатом, при тому, що в столовій ложці будь-якої олії в 7 разів більше калорій, ніж в "цукрі до кави".

Надмірна кількість жиру в організмі псує здоров'я, а схуднення оздоровлю, зазначає тренер.

А кількість жиру в організмі залежить від калорійності раціону.

"Ми ростемо в ширину, не через нездорову їжу, а через надто велику кількість калорій, що попадає в тіло худнемо не завдяки правильному харчуванню, а лише тоді, коли в тіло надходить надто мало калорій з їжею", - розповів експерт.

Ми повинні формувати свій раціон не на основі концепції "здорових продуктів", яка для кожного має своє значення, а на основі цільної їжі. Це натуральні продукти, які пройшли мінімальну промислову обробку, такі як овочі, фрукти, м'ясо, риба, крупи, боби та молочні продукти з низьким вмістом жиру.

"Взагалі нема поганих чи хороших продуктів. Просто одні сприяють зниженню калорійності раціону, але менш смачні, інші - сприяють збільшенню калорійності раціону, але більше смачні. Олія відноситься до других: вона робить їжу більш смачною, але погано насичує і сприяє переїданню. Тому олію треба дозувати в раціоні, особливо якщо є схильність до зайвої ваги", - резюмував Віктор.

Ці продукти багаті білком, клітковиною та водою, а також містять невелику кількість калорій. Завдяки цим властивостям вони добре насичують, що, своєю чергою, допомагає уникнути переїдання. Ба більше, така їжа містить безліч корисних речовин, що є додатковою перевагою.

Обираючи цільні продукти, ми не лише покращуємо своє харчування, але й підтримуємо загальний стан здоров'я.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Запасайтеся олією та картоплею: українців попереджають про подорожчання
10 411
«Такий сморід стояв!»: у річку на Буковині злили невідому чорну рідину - фото
3 341
З кулемета збили ракету. Як мобільні групи з Буковини нищать російські дрони й ракети
2 801
«Закриють – село вимре»: що буде далі із малокомплектними школами на Буковині
2 655
У горах Буковини вранці зафіксували 10 градусів морозу - фото
2 547
«Зробимо найбільшим в Україні»: підприємець впродовж трьох років облаштовує дитячий майданчик у Чернівцях - відео
2 376
У селі на Буковині збудують укриття зі спортзалом за 21 млн грн
1 857
«У нашій роботі поспіх дуже небезпечний»: вибухотехніки з Чернівців повернулися з ротації — відео
1 816
Бойовому генералу з Чернівців уряд Угорщини заборонив в'їзд до країни: яка причина
1 718
На Буковині на важливій трасі сталася ДТП, рух ускладнений
1 677


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.