Натуральний і універсальний. Японська дієтологиня розповіла, який продукт завжди є в її холодильнику

Здоров'я
1 507
0

Тофу — це не просто продукт, це частина культурної спадщини Японії, джерело поживних речовин і спосіб підтримувати баланс між здоров’ям і турботою про навколишнє середовище.

Про це пише NV.



Тофу завжди посідав важливе місце в японській кухні. Цей продукт протягом багатьох років був основним на столі. Уже з раннього віку, щойно діти починають пробувати тверду їжу, їм зазвичай готують страви з тофу. Одним із популярних варіантів є суміш із тофу, рисової каші, батату, гарбуза кабочі та пасти з норі, а також місо-суп із рисовою кашею.

"Я продовжила цю традицію зі своїми дітьми. Ніколи не купувала ультраоброблене дитяче харчування, а обирала натуральне — тофу. Це не тільки заощаджувало час і гроші, а й допомагало підтримувати зв’язок із нашим японським корінням, попри життя в США. Коли ми приїхали сюди 1994 року, тофу було важко знайти. Єдине, що вдавалося придбати, — це версії в упаковках, які довгостроково зберігаються, і я завжди тримала вдома не менше двох десятків. Навіть зараз у моєму холодильнику завжди є кілька упаковок тофу", — зазначає Мічіко Томіока, сертифікований дієтолог, експерт із довголіття родом із Японії у виданні CNBC.

В Японії тофу має популярність у людей різного віку. Багато літніх людей, які досягли похилого віку, приписують своє довголіття регулярному споживанню тофу, натто і місо-супу, що зміцнює здоров’я та імунітет. Саме завдяки своїм корисним властивостям тофу став незамінним продуктом на багатьох кухнях.

Користь для здоров’я

Тофу виготовляють із соєвих бобів і нігарі, традиційного коагулянту, або сульфату кальцію, який використовують у США. Він містить усі необхідні амінокислоти, присутні в м’ясних і молочних продуктах, але при цьому не містить холестерину. Багатий на кальцій, залізо, вітаміни, клітковину та ізофлавони — компоненти, які сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань, боротьбі з раком і зменшенню втрати кісткової маси.

Економічність та екологічна безпека

Для виробництва кілограма яловичини потрібно значно більше ресурсів, ніж для тофу. Парникові викиди під час виробництва тофу в кілька разів нижчі, ніж під час виробництва м’яса. Органічний тофу часто коштує дешевше, ніж м’ясні продукти, що робить його доступним варіантом для заміни хоча б однієї м’ясної страви на тиждень, тим самим зменшуючи вплив на навколишнє середовище і покращуючи здоров’я.

Смак і універсальність

Тофу вирізняється нейтральним смаком, що робить його ідеальною основою для безлічі страв. Його можна додавати в супи, салати, смажити на сковорідці, використовувати у веганських карі, голубцях, бургерах і навіть десертах. Однією з простих та улюблених страв є хіяякко — холодний тофу з норі, кунжутом, шисо та соєвим соусом. Також популярні супи з тофу та сезонними овочами, які можна готувати у великих кількостях і їсти протягом тижня.

Смажений тофу у фритюрі в соєвому соусі



Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

19:05
«Треба нагадувати про війну»: у Чернівцях відбувся автопробіг на підтримку військовополонених та безвісти зниклих - фото та відео
18:45
Українські дрони успішно вражають росіян, а балістика готується до цього – Зеленський
18:25
Готується швидко! Названо десерт, який їдять довгожителі світу
17:59
У місті на Буковині планують облаштувати алею Слави
17:39
Епідемія ГРВІ та грипу на Буковині: за тиждень кількість хворих дітей значно зросла
17:20
Зеленський сказав, за яких умов готовий залишити пост президента
17:01
"У пам'яті її світлий образ назавжди": завтра на Буковині попрощаються із відомою медикинею
16:42
Умєров оголосив про реформу ВЛК: що зміниться для військовозобов'язаних
16:20
"Люди плакали від щастя": ще одна громада на Буковині підтримала перехід до ПЦУ - відео
16:00
«Маємо гуртуватися, інакше втратимо країну»: ситуація на фронтах критична, кажуть бійці із Буковини
ексклюзив
15:39
На Буковині з-під землі вже пробилися підсніжники, але через мороз "завмерли"
15:20
Ще одна громада села на Буковині проголосувала за перехід до ПЦУ - відео
15:00
Вночі ще мінуси, зате вдень тепло: погода на Буковині наступного тижня
14:40
Чому у Чернівцях немає паркомісць для учасників бойових дій?
14:20
Науковець із Чернівців розповів, як стрімкі перепади температур впливають на тварин
13:59
Герої Буковини: загинув старший сержант Володимир Максимов
13:40
Дзюдоїст із Буковини виборов медаль масштабного чемпіонату України
13:20
Повернувся із Бельгії, щоби захищати Україну: пам'яті воїна із Буковини Павла Унгуряна
13:00
Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого чекає прибуток 24 лютого – 2 березня
12:41
Весна вже скоро: якою вона буде на Буковині і чи не повернеться зима
12:19
У Чернівцях меншає старшокласників. Куди діваються діти?
11:57
Команда з Буковини здобула перемогу на Фіналі Кубка України з греплінгу та панкратіону
11:39
Пентагон звільняє 5400 цивільних працівників, очікують ще десятки тисяч звільнень
11:17
Чому вага збільшується, навіть якщо ви їсте мало – лікарка дала суттєві поради
10:58
Соцдопомога 2025. Як документально підтвердити автоматичне продовження строку інвалідності
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм