RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Тофу — це не просто продукт, це частина культурної спадщини Японії, джерело поживних речовин і спосіб підтримувати баланс між здоров’ям і турботою про навколишнє середовище.

Про це пише NV.



Тофу завжди посідав важливе місце в японській кухні. Цей продукт протягом багатьох років був основним на столі. Уже з раннього віку, щойно діти починають пробувати тверду їжу, їм зазвичай готують страви з тофу. Одним із популярних варіантів є суміш із тофу, рисової каші, батату, гарбуза кабочі та пасти з норі, а також місо-суп із рисовою кашею.

"Я продовжила цю традицію зі своїми дітьми. Ніколи не купувала ультраоброблене дитяче харчування, а обирала натуральне — тофу. Це не тільки заощаджувало час і гроші, а й допомагало підтримувати зв’язок із нашим японським корінням, попри життя в США. Коли ми приїхали сюди 1994 року, тофу було важко знайти. Єдине, що вдавалося придбати, — це версії в упаковках, які довгостроково зберігаються, і я завжди тримала вдома не менше двох десятків. Навіть зараз у моєму холодильнику завжди є кілька упаковок тофу", — зазначає Мічіко Томіока, сертифікований дієтолог, експерт із довголіття родом із Японії у виданні CNBC.

В Японії тофу має популярність у людей різного віку. Багато літніх людей, які досягли похилого віку, приписують своє довголіття регулярному споживанню тофу, натто і місо-супу, що зміцнює здоров’я та імунітет. Саме завдяки своїм корисним властивостям тофу став незамінним продуктом на багатьох кухнях.

Користь для здоров’я

Тофу виготовляють із соєвих бобів і нігарі, традиційного коагулянту, або сульфату кальцію, який використовують у США. Він містить усі необхідні амінокислоти, присутні в м’ясних і молочних продуктах, але при цьому не містить холестерину. Багатий на кальцій, залізо, вітаміни, клітковину та ізофлавони — компоненти, які сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань, боротьбі з раком і зменшенню втрати кісткової маси.

Економічність та екологічна безпека

Для виробництва кілограма яловичини потрібно значно більше ресурсів, ніж для тофу. Парникові викиди під час виробництва тофу в кілька разів нижчі, ніж під час виробництва м’яса. Органічний тофу часто коштує дешевше, ніж м’ясні продукти, що робить його доступним варіантом для заміни хоча б однієї м’ясної страви на тиждень, тим самим зменшуючи вплив на навколишнє середовище і покращуючи здоров’я.

Смак і універсальність

Тофу вирізняється нейтральним смаком, що робить його ідеальною основою для безлічі страв. Його можна додавати в супи, салати, смажити на сковорідці, використовувати у веганських карі, голубцях, бургерах і навіть десертах. Однією з простих та улюблених страв є хіяякко — холодний тофу з норі, кунжутом, шисо та соєвим соусом. Також популярні супи з тофу та сезонними овочами, які можна готувати у великих кількостях і їсти протягом тижня.

Смажений тофу у фритюрі в соєвому соусі



Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-10-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 455

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.