RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Здорові зуби та відсутність карієсу — це запорука здорового організму. Дуже часто ми пережовуємо їжу лише з одного боку. Однак стоматологи рекомендують відмовитися від цієї звички.

Про це пише IndianExpress.



Як не треба жувати?

Ортопед Доктор Ніяті Арора Пітампура повідомила, що він ніколи не радив нікому жувати тільки з одного боку.

Це суперечить нормальному фізіологічному руху, коли обидві сторони щелепи працюють симетрично, розжовуючи їжу.

Що станеться, якщо жувати тільки з одного боку?

По-перше, ви помітите підвищений знос зубів з того боку, яким ви користуєтеся частіше. Сторона, яка не використовується, може накопичувати більше конкрементів і зубного каменю.

Ці відкладення можуть призвести до рецесії ясен і створити сприятливе середовище для росту бактерій, що призводить до інфекцій.

За словами Арори, м’язи на стороні жування розвиватимуться більше, ніж на стороні нежування, що призводить до асиметрії обличчя.



"Це спричиняє нерівномірний знос скронево-нижньощелепного суглоба (СНЩС). Якщо це продовжується, пацієнти можуть відчувати біль біля вуха або клацання в суглобі під час відкривання та закривання рота", - сказала вона.

На її думку, дискомфорт або біль з одного боку часто призводить до звичного жування з іншого. Вона порекомендувала проконсультуватися зі стоматологом, щоб оцінити здоров’я ваших зубів і отримати відповідні рекомендації.

Ідеальний процес жування передбачає однакове використання обох сторін рота та повільне та ретельне жування.

Рівномірний розподіл робочого навантаження між обома сторонами допомагає запобігти надмірному навантаженню та зношуванню зубів.

"Повільне і ретельне пережовування розбиває їжу на менші шматочки, що не тільки полегшує травлення, але й зменшує навантаження на щелепи", - сказала вона.

Арора також порадила не кусати зубами нехарчові продукти, такі як олівці, ручки або лід, оскільки ці звички можуть пошкодити зуби та потенційно призвести до переломів, які важко виправити.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-10-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 2 247

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.