RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Стоматолог розказав, на яку сторону щелепи ніколи не треба жувати


Здорові зуби та відсутність карієсу — це запорука здорового організму. Дуже часто ми пережовуємо їжу лише з одного боку. Однак стоматологи рекомендують відмовитися від цієї звички.

Про це пише IndianExpress.



Як не треба жувати?

Ортопед Доктор Ніяті Арора Пітампура повідомила, що він ніколи не радив нікому жувати тільки з одного боку.

Це суперечить нормальному фізіологічному руху, коли обидві сторони щелепи працюють симетрично, розжовуючи їжу.

Що станеться, якщо жувати тільки з одного боку?

По-перше, ви помітите підвищений знос зубів з того боку, яким ви користуєтеся частіше. Сторона, яка не використовується, може накопичувати більше конкрементів і зубного каменю.

Ці відкладення можуть призвести до рецесії ясен і створити сприятливе середовище для росту бактерій, що призводить до інфекцій.

За словами Арори, м’язи на стороні жування розвиватимуться більше, ніж на стороні нежування, що призводить до асиметрії обличчя.



"Це спричиняє нерівномірний знос скронево-нижньощелепного суглоба (СНЩС). Якщо це продовжується, пацієнти можуть відчувати біль біля вуха або клацання в суглобі під час відкривання та закривання рота", - сказала вона.

На її думку, дискомфорт або біль з одного боку часто призводить до звичного жування з іншого. Вона порекомендувала проконсультуватися зі стоматологом, щоб оцінити здоров’я ваших зубів і отримати відповідні рекомендації.

Ідеальний процес жування передбачає однакове використання обох сторін рота та повільне та ретельне жування.

Рівномірний розподіл робочого навантаження між обома сторонами допомагає запобігти надмірному навантаженню та зношуванню зубів.

"Повільне і ретельне пережовування розбиває їжу на менші шматочки, що не тільки полегшує травлення, але й зменшує навантаження на щелепи", - сказала вона.

Арора також порадила не кусати зубами нехарчові продукти, такі як олівці, ручки або лід, оскільки ці звички можуть пошкодити зуби та потенційно призвести до переломів, які важко виправити.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-10-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 2 087


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.