Кожному хочеться жити довго і без хвороб. Основа здорового способу життя – правильне харчування. Всупереч розхожим помилкам, воно повинно містити досить велику кількість жирів.
Фахівці з Американської кардіологічної асоціації звертають увагу на те, що недостатнє вживання деяких жирів на 8% підвищує ризик серцево-судинних захворювань, пише сайт uapress.kyiv.ua.
До числа “здорових” жирів відносяться поліненасичені жирні кислоти і мононенасичені жирні кислоти. Рекомендується вживати багаті ними продукти замість насичених жирів і трансжирів.
Як правило, шкідливі жири містяться у випічці, червоному м’ясі, сирах, вершковому маслі і фаст-фуді. Вживання подібних продуктів в їжу рекомендується обмежувати на користь морської риби, овочів, горіхів і рослинних олій.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram