Новини Дня

00:15
Шість продуктів, які допоможуть залишатися здоровими всю зиму
23:59
На фронті 174 зіткнення, на Покровському напрямку ворог зазнав відчутних втрат
23:45
П'ятниця стане початком "білої смуги" для чотирьох знаків Зодіаку. Кого обрали карти Таро
23:23
Названо овоч, який потрібно їсти всім щодня
22:58
Україна під час ракетного обстрілу Курщини поранила північнокорейського генерала - WSJ
22:43
Путін заявив, що Росія атакувала Україну ракетою середньої дальності "Орєшнік"
22:21
Міністри ЄС обговорили підвищення тарифів на аграрний імпорт із РФ і Білорусі
22:05
Сонце поверне щастя в життя цих знаків Зодіаку. На кого чекає період великої радості
21:41
Рекордні витрати на оборону, скорочення пенсій: у РФ затвердили бюджет на 2025-27 роки
21:20
Що станеться з організмом, якщо їсти картоплю щодня
21:00
Чернівчанка, яка очолила Міндовкілля розповіла, на чому повинна базуватися відбудова України
20:40
На збереження репродуктивних клітин військових у бюджеті заклали ₴190 мільйонів
20:20
ЗСУ створили першу школу підготовки операторів безпілотних роботизованих комплексів
20:18
Платіжне шахрайство: важливість двофакторної автентифікації*
20:00
У Чернівцях патрульні зупинили п'яного водія: вміст алкоголю перевищив норму в 14 разів
19:40
Рада ухвалила законопроєкт про безпеку в закладах середньої освіти: деталі
19:23
З'явився графік вимкнення світла на Буковині на 22 листопада
19:20
Становище України на фронті погіршилось: міністр оборони Британії зробив попередження
19:00
Чи можна їсти банани на схудненні: відповідь дієтолога
18:40
12 тисяч доларів з людини: на Буковині судитимуть організатора, який перевозив ухилянтів до Румунії
Больше новостей
Молодий буковинець » Здоров'я » Нутриціологиня з Гарварду назвала продукт №1, який ніколи не треба купувати в магазині

Нутриціологиня з Гарварду назвала продукт №1, який ніколи не треба купувати в магазині

Здоров'я
80 688
0

Ультраоброблені харчові продукти — це продукти промислового виробництва, отримані з широко вирощуваних і генетично модифікованих культур, таких як кукурудза, соя та цукор. Вони, як правило, дешеві у виробництві та дуже смачні.

Який з цих продуктів дуже шкідливий, розповідає CNBC.

Що треба знати про ультраоброблені продукти



Вони мають тривалий термін зберігання, який зазвичай досягається коштом додавання консервантів, хімічних речовин, штучних ароматизаторів, підсолоджувачів і барвників, і часто містять неприродно високий вміст омега-6 жирних кислот і низький вміст омега-3 жирних кислот.

Ця комбінація штучних інгредієнтів, цукру, високого співвідношення омега-6 до омега-3 і низького вмісту поживних речовин робить ультраоброблені продукти запальними та шкідливими для мікробіому.

Якщо ви постійно вживаєте в їжу ультраоброблені продукти протягом тривалого часу, це може сприяти низці ускладнень фізичного та психічного здоров’я, від діабету та ожиріння до депресії та тривоги.

Деякі з найпопулярніших і широко споживаних ультраоброблених продуктів — це сухі сніданки; закуски, такі як чипси, печиво та крекери; заправки для салатів; багато приправ; підсолоджені напої; і заморожені обіди.

Наприклад, у США вони стали основними харчові продукти за останні кілька десятиліть. Гірше того, їх часто рекламують як здорову їжу, хоча їхнє споживання як і раніше пов’язане з хронічним запаленням і погіршенням здоров’я.

Ультраоброблена їжа №1, якої слід уникати

Мова йде про сухі сніданки. Зазвичай вони продаються в магазинах у яскравих упаковках, які дуже приваблюють дітей.

Ці швидкі сніданки, як правило, складаються здебільшого з простих вуглеводів із додаванням великої кількості цукру.

Споживання цього продукту на початку дня може призвести до стрибків рівня цукру в крові, через які ви залишитеся голодними. Також вас буде тягнути перекусити солодким між приймання їжі.

Багатий вуглеводами сніданок також може призвести до втрати енергії, туману мозку та дратівливості пізніше вдень.

Що обрати на сніданок?



Ідеальний сніданок багатий на поживні речовини та містить баланс вуглеводів, жирів і білків. Оскільки цього важко досягти за допомогою ультраоброблених продуктів, нутриціолог радить поєднувати цілі рослинні продукти з вашим улюбленим чистим білком і здоровим жиром.

Збалансований сніданок із цими компонентами зарядить ваше тіло та розум енергією протягом ранку та підтримає вибір здорової їжі пізніше протягом дня.

Ви можете обрати на сніданок домашній пудинг з насіння чіа з жменею чорниці та волоських горіхів або яєчний скрембл із кількома овочами, як-от шпинат або помідори та авокадо.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
[related-news] [/related-news]

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: