RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Риба є одним із найкорисніших продуктів, які природа подарувала людині. Вона не тільки додає різноманіття до меню, але й насичує організм цінними поживними речовинами, які важко знайти в такій концентрації в інших продуктах.

Про це повідомляє дієтологиня Ольга Безугла.



Чим корисна риба

Джерело Омега-3

Як відомо, риба — це біле м'ясо, яке є одним із найкорисніших продуктів.

При цьому, м'ясо риби ніжне та смачне, багате на поживні речовини і не має побічних ефектів.

За словами експерта, риба є незамінним джерелом Омега-3 жирних кислот, які організм не здатний виробляти самостійно.

Ці корисні жири відіграють ключову роль у підтримці здоровʼя серцево-судинної системи, допомагають знижувати рівень "поганого" холестерину та тригліцеридів у крові, а також мають протизапальну дію.

Регулярне вживання риби може знизити ризик розвитку серцевих захворювань, інсультів та гіпертонії, що особливо важливо в сучасному світі.

Містить високоякісний білок

Риба багата на високоякісний білок, необхідний для підтримки мʼязової маси та відновлення тканин.

Важливо зазначити, що білок з риби легше засвоюється організмом, ніж білок із мʼяса, що робить її ідеальним варіантом для людей будь-якого віку, включаючи дітей та літніх людей.

Вітаміни групи В

Окрім того, риба містить вітаміни групи В, йод, селен та цинк, які необхідні для правильного функціонування щитоподібної залози, підтримки здоровʼя шкіри, волосся та нігтів, а також для загального тонусу організму.

"Якщо ви дбаєте про своє здоровʼя, риба має займати почесне місце у вашому раціоні", - зазначила дієтолог.

Норма риби для організму

Достатньо вживати рибу двічі на тиждень, щоб забезпечити свій організм необхідними речовинами.

Обирайте жирні сорти, такі як лосось, скумбрія або сардини, щоб отримати максимум користі, або ж надавайте перевагу більш легким сортам на кшталт тріски чи хека, якщо слідкуєте за калорійністю свого харчування.

Що не можна їсти з рибою

Не рекомендують їсти рибу з наступними продуктами:

молоко
фрукти
гриби
бобові
Всі ці продукти самі по собі можуть виступати як повноцінна страва і при поєднанні з іншим рівноцінним компонентом призведуть до тривалого перетравлення і тяжкості в животі, особливо при проблемах зі шлунково-кишковим трактом.

Краще поєднувати рибу з овочами, зокрема з помідорами, картоплею, цибулею, зеленню та морквою.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-08-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 403


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.