RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Підшлункова залоза відповідає в організмі людини за вироблення багатьох життєво важливих ферментів. Однак, деякі шкідливі продукти можуть нашкодити їй та призвести до збою.

Про це повідомляє тренер Юрій Попко.



Що варто знати про підшлункову

Підшлункова залоза — це орган, який виробляє ферменти для перетравлення їжі. В основному ці ферменти потрібні для засвоєння вуглеводів.

Якщо організм погано реагує на сирі овочі та фрукти, то людина одразу буде відчувати здуття, газоутворення та дискомфорт.

Ферменти — це по суті білки, які виробляються нашим організмом, щоб перетравлювати їжу.

Причино запалення підшлункової є гострий та хронічний панкреатит, який останнім часом став дуже поширеним і займає трете місце серед захворювань органів черевної порожнини, при якому потрібне хірургічне втручання.

Які продукти шкодять



Алкоголь

Алкоголь є стимулятором активного вироблення ферментів підшлункової.

Коли ми споживаємо часто алкоголь і у великих кількостях, то підшлункова виробляє велику кількість ферментів та збільшує внутрішньоклітинний тиск, замість того, щоб ферменти перетравлювали їжу. Вони повертаються назад в підшлункову, руйнуючи її клітини та сам орган.

Ці ферменти високоактивні та при запальному процесі руйнується таким чином підшлункова. Надалі це порушує систематичне виділення ферментів і тоді можемо спостерігати біль в лівому підребер'ї, який віддає в передню, або задню частину хребта і провокує діарею.

Смажена їжа

Часто при проблемі з підшлунковою рекомендують мінімізувати дані продукти та спосіб приготування.

Сюди ж відноситься перепалений цукор (карамелізований), бекон, шашлик свиний. Дані продукти пошкоджують білкові молекули організму.

Цукор

Підшлункова відповідає за вироблення інсуліну — це гормон, який нормалізує рівень глюкози в крові (глюкозу організм наш утворює з вуглеводневмісних усіх продуктів).

Інсулін допомагає попасти глюкозі, як ключик відкриває двері у нашу клітину, щоб потім ми отримали енергію з цієї глюкози.

Коли в нашому раціоні багато цукру, ми постійно стимулюємо вироблення інсуліну у великій кількості. Цим ми навантажуємо підшлункову і таким чином викликаємо запальний процес самого органу та організму.

Надлишок інсуліну призводить до набору зайвої ваги (при надлишку калорій). Також це є причиною синдрому полікістозних яєчників, катаракти, проблем з легенями.

Надлишок цукру в організмі провокує утворення вісцерального жиру (цей, що відкладається на внутрішніх органах і є небезпечним). А це своєю чергою призводить до ряду ще таких недуг: підвищує ризик гіпертонії, діабету, хвороб серця та судин, а також жирової хвороби печінки.

Рафіновані вуглеводи

Сюди відноситься випічка, все солодке, хліб та макарони. Оскільки в їхньому складі часто присутній цукор, канцерогени та консерванти, то вони провокують стрибки цукру, інсуліну.

А це знову гіперінсулінемія, інсулінорезистентність, а надалі діабет другого типу. В результаті виникає висипання та випадіння волосся.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-08-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 3 478


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.