Чи справді родзинки корисні для здоров'я і як правильно їх вживати

Здоров'я
1 893
0

Існує безліч сортів родзинок, це чорні, червоні, золоті родзинки, кишмиш. Зазвичай їх використовують для випічки та в кулінарії. До того ж в них міститься багато вітамінів, які необхідні організму.

Про це повідомляє Eat This, Not That!



Які вітаміни є в родзинках

Загалом у родзинках міститься багато необхідних організму вітамінів:

​А
В1
В2
В3
В5
В6
В9
С
Е
К
Н

Зокрема, це все чого так сильно потребує людський організм.

Користь для організму



Швидкий заряд енергії

Родзинки наповнені природними цукрами та вуглеводами. Вони вважаються швидко засвоюваним вуглеводом, що робить його чудовим джерелом швидкої енергії перед тренуванням завдяки природнім цукрам і вуглеводам.

Такий продукт варто їсти перед тренуванням. Родзинки також є стабільним перекусом, тобто вони не зіпсуються, і їх можна упакувати в машину або рюкзак.

Чудове джерело антиоксидантів

Родзинки багаті антиоксидантами, які допомагають боротися з окисним стресом і зменшують запалення. Виноград і родзинки є чудовим джерелом фенольних антиоксидантів.

Ці сполуки допомагають зменшити хронічне запалення, яке викликає деякі види раку, діабет і серцеві захворювання. Вони також можуть бути протимікробними, тобто допомагають імунній системі організму боротися з інфекційними захворюваннями.

Багаті на магній

Родзинки є чудовим джерелом магнію — життєво важливого мінералу для різних функцій організму.

Він допомагає функціонувати м’язам, передавати нервові сигнали та підтримувати здорову імунну систему.

Заспокоюють нервову систему

Родзинки мають седативні властивості. Це пояснюється вмістом у ньому нікотинової кислоти та вітамінів В1, В2 та В5. Завдяки регулярному вживанню родзинок у помірних кількостях можна знизити тривожність та налагодити сон.

Виводять токсини з організму

Родзинки багаті калієм, який має сечогінний ефект, що допомагає виводити токсичні речовини. Регулярне вживання родзинок позитивно впливає на роботу нирок та стан шкіри.

Скільки родзинок можна з'їсти на день

Родзинки рекомендується додавати в каші, сир, десерти. Також родзинки можна вживати як самостійну страву, як перекушування.

Загалом денна норма для дорослої людини за відсутності протипоказань становить дві столові ложки.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині на вихідних
9 940
Два-три каштани в шафу - і багаторічна проблема вирішиться сама собою: про що йдеться
7 759
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
6 168
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
6 137
Чи будуть буковинці взимку зі світлом: у Чернівціобленерго прокоментували ситуацію
6 125
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
5 933
У Чернівцях пільговий маршрут на Калічанку почне обслуговувати ЧТУ
5 643
"Золотий" генератор: ексдиректора лікарні у Чернівцях підозрюють у розтраті великої суми
5 403
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
4 491
Вічна пам'ять і шана. Сьогодні у Чернівцях попрощаються із двома захисниками
4 095


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.