RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Більшість людей починають день з чашки кави, але декому також вживають ліки. Однак дослідження показують, що кава суттєво впливає на поглинання, розподіл, метаболізм та екскрецію багатьох препаратів, пише Health.



Зазначається, що люди, які приймають певні ліки, можуть отримати користь, змінивши час вживання ранкової чашки кави:

Ліки для щитоподібної залози

Гіпотиреоз вказує на те, що щитовидна залоза (залоза у формі метелика на передній частині шиї) не виробляє достатньо гормону. Це може спричинити збільшення ваги, суху шкіру, біль у суглобах та випадання волосся. Багатьом пацієнтам у таких випадках призначають тироксин або інші ліки, щоб допомогти збалансувати гормони. Дослідження показують, що вживання кави одночасно з прийомом таких ліків може зменшити їх користь.

Ліки проти застуди або алергії

Ліки проти застуди або алергії вживаються мільйонами людей, і вони часто містять стимулятори центральної нервової системи, такі як псевдоефедрин. Кава також є стимулятором, тому запиваючи ліки проти алергії кавою, ви можете посилити такі симптоми, як неспокій і безсоння.

Ліки проти діабету

Якщо ви змішуєте каву з цукром або молоком, це може призвести до стрибка рівня цукру в крові та вплинути на ефективність дії ліків від діабету. Крім того, дослідження показують, що кофеїн може погіршити симптоми у людей з діабетом. Вживання будь-яких продуктів, що містять кофеїн, може підвищити рівень інсуліну та цукру в крові.

Ліки проти хвороби Альцгеймера

Хвороба Альцгеймера здебільшого вражає людей віком понад 65 років. Це розлад мозку, який призводить до втрати когнітивних функцій, що ускладнює мислення, запам’ятовування або виконання щоденних завдань. Кофеїн впливає на ліки від Альцгеймера, він зміцнює гематоенцефалічний бар’єр і може зменшити кількість препарату, що потрапляє у мозок.

Ліки проти астми

Астма – це хронічне захворювання, яке вражає легені, викликаючи запалення та подразнення дихальних шляхів. Воно призводить до ускладнення дихання, кашлю та хрипів. Багато людей з астмою приймають бронходилататори, такі як амінофілін або теофілін. Бронходилататори діють, розслаблюючи дихальні шляхи, полегшуючи дихання, але вони мають побічні ефекти, такі як головний біль, неспокій, біль у животі та дратівливість. Вживання кави або інших напоїв з високим вмістом кофеїну може збільшити ризик цих побічних ефектів.

Ліки проти остеопорозу

Остеопороз робить кістки тонкими та крихкими, що підвищує ризик переломів кісток. Такі препарати, як ризедронат або ібандронат, запобігають і лікують остеопороз. Їх не можна приймати одночасно з кавою, оскільки це знижує ефективність препарату. Рекомендується приймати ці ліки перед їжею або питтям і запивати таблетку простою водою.

Антидепресанти

Це ліки, які найчастіше призначають дорослим у віці 20-30 років, і їх використання різко зросло за останні кілька десятиліть. Вони можуть допомогти впоратися з депресією, розладом настрою, який впливає на самопочуття та функціонування.

Антипсихотична медицина

Антипсихотичні ліки корисні людям із шизофренією, манією, великим депресивним розладом та іншими проблемами психічного здоров’я. Ліки, які лікують психоз, включають фенотіазин, клозапін, галоперидол і оланзапін. Кава може змусити тіло засвоювати менше цих ліків. Дослідження показують, що багато з цих ліків метаболізуються або розщеплюються організмом по-різному після вживання кави.

Стабілізація артеріального тиску

Гіпертонія підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту. Багато людей приймають ліки від підвищеного артеріального тиску. Це означає, що серцю не потрібно працювати так важко, щоб перекачувати кров. Однак вживання кави одночасно з прийомом ліків від артеріального тиску може призвести до того, що організм засвоює менше ліків, тому ви можете не отримати повної користі від ліків.

Мелатонін

Мелатонін – це природний гормон, який виробляє тіло. Він допомагає відчувати сонливість вночі. Гормон запускається під час заходу сонця, сигналізуючи мозку, що час відпочити. Мелатонін також продається без рецепта у формі добавки та використовується як засіб для сну. Кава діє навпаки як стимулятор. Кофеїн у каві виконує прямо протилежну роботу мелатоніну. Це може ускладнити засинання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 00:45
Коментарів 1 Переглядів 487

Hаписав: yura, Коментарів: 437, Новин: 0, Сьогодні, 07:30
В новині:
НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНИМИ
(ОПАСНЫМИ, РОСІЙСЬКОЮ)
Є БАГАТО ВИДІВ ТАБЛЕТОК, БО ВОНИ ПОСТУПОВО ОТРУЮЮТЬ ВАШ ОРГАНІЗМ

В ЦІЙ СТАТТІ Ж БО НАВЕДЕНО ФОТО БАГАТЬОХ ТАБЛЕТОК, ЯКІ ПРИ ЦЬОМУ НАХАБНО ЦИНІЧНО НАЗВАНІ ЛІКАМИ (ЛЕКАРСТВАМИ, РОСІЙСЬКОЮ) ПРЯМО У НАЗВІ СТАТТІ, ДО ЯКОЇ ЦЕЙ КОМЕНТАР

НЕБЕЗПЕЧНИМИ МОЖУТЬ БУТИ І ПРЕПАРАТИ У ФОРМІ РІДИНИ (ЖИДКОГО ВИДА, РОСІЙСЬКОЮ) В АПТЕКАХ, БО У НИХ МОЖУТЬ БУТИ ДОДАНІ КОНСЕРВАНТИ ДЛЯ ТРИВАЛОГО ЇХНЬОГО ЗБЕРІГАННЯ - РОКАМИ (ГОДАМИ, РОСІЙСЬКОЮ) Ж, ЯК ПРО ЦЕ ПИШУТЬ НА УПАКОВКАХ

НЕБЕЗПЕЧНОЮ Є І КАВА, БО ВОНА НА ОСНОВІ НЕБЕЗПЕЧНОЇ КИП'ЯЧЕНОЇ ВОДИ, ЯКА ПОСТУПОВО ОТРУЮЄ ВАШ ОРГАНІЗМ, А ОТРУЄНА ІСТОТА ПОЧИНАЄ ЇСТИ І ПИТИ НАБАГАТО НЕБЕЗПЕЧНІШІ ЇЖУ І НАПОЇ, АБСОЛЮТНО НЕ УСВІДОМЛЮЮЧИ ПРИ ЦЬОМУ ПРИЧИН ПОГІРШЕННЯ СВОГО ЗДОРОВ'Я

ВИ ПОЗБАВИТЕСЯ ДУЖЕ БАГАТЬОХ ХВОРОБ (БОЛЕЗНЕЙ, РОСІСЬКОЮ), В ТОМУ ЧИСЛІ Й ТИХ, ПРО ЯКІ НЕ НАПИСАНО У ЦІЙ СТАТТІ, ЯКЩО СТАНЕТЕ ПИТИ ЧИСТУ СВІЖУ ВОДУ, ЗАМІСТЬ КИП'ЯЧЕНОЇ, ВАРЕНОЇ ВОДИ У НАПОЯХ, СУПАХ, БОРЩАХ, ВАРЕНИХ ОВОЧАХ, МАКАРОНАХ, КАШАХ
А НАБАГАТО БІЛЬШ НЕБЕЗПЕЧНИМИ Є ВАРЕНІ, ПЕЧЕНІ, СМАЖЕНІ ЖИРИ, БО ВОНИ НАБАГАТО ШВИДШЕ ОТРУЮЮТЬ ВАШ ОРГАНІЗМ
НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНА СІЛЬ ! НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНИЙ ОЦЕТ !

ПРО ІНШІ НЕОЧЕВИДНІ НЕБЕЗПЕКИ (ОПАСНОСТИ, РОСІЙСЬКОЮ), - А ЧИМ БІЛЬШЕ ОТРУЄНА СВІДОМІСТЬ РІЗНИМИ ОТРУТАМИ, В ТОМУ ЧИСЛІ, ТИМИ, ЯКІ ЗОВСІМ НЕ ВВАЖАЮТЬСЯ ОТРУТАМИ, А НАВІТЬ НАВПАКИ, ВОНИ ЧОМУСЬ ВВАЖАЮТЬСЯ ЗВИЧАЙНИМИ, А ЧАСТО НАВІТЬ І НАДЗВИЧАЙНО КОРИСНИМИ (ПОЛЕЗНЫМИ, РОСІЙСЬКОЮ) ХАРЧАМИ, ЇЖЕЮ, НАПОЯМИ, НАПИСАВ ДЛЯ САМИХ НАЇВНИХ, САМИХ ДОВІРЛИВИХ, САМИХ НЕЩАСНИХ, САМИХ БЕЗЗАХИСНИХ, ЗАСТЕРЕЖЕННЯ, В БАГАТЬОХ КОМЕНТАРЯХ НА ЦЬОМУ САЙТІ, ЯКІ ВІДКРИВАЮТЬСЯ НАТИСКАННЯМ НА СЛОВО YURA БІЛЯ ЦЬОГО КОМЕНТАРЯ
А ДАЛІ, НА СТОРІНЦІ, ЯКА ВІДКРИЄТЬСЯ НАТИСНУВШИ НА НАПИС: ОСТАННІ КОМЕНТАРІ, АБО Ж, СКОПІЮВАВШИ АДРЕСУ ПОСИЛАННЯ:
https://molbuk.ua/index.php?do=lastcomments&userid=165979
В АДРЕСНУ СТРІЧКУ БРАУЗЕРА ТА ПРОЙШОВШИ ПО НІЙ, НАТИСНУВШИ НА КЛАВІАТУРІ НА КЛАВІШУ ENTER (ЇЇ СИМВОЛЬНИЙ АНАЛОГ - СТРІЛОЧКУ, НА СМАРТФОНІ)

ПРО НЕБЕЗПЕЧНУ КАВУ НАХАБНО ЦИНІЧНО НАПИСАНО ПРЯМО У НАЗВІ ЦІЄЇ СТАТТІ, ЧОМУСЬ


З 1986 року Віктор Бачинський очолює Чернівецьке обласне бюро судово-медичної експертизи


"Після загибелі Дмитра моя війна лише почалася", – каже Ольга Ковальова.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Стенди, де буде зображення Героїв з Чернівців та інформація про них, встановили вздовж двох крайніх доріжок


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.