RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Глікемічний індекс вказує на швидкість розщеплення продуктів в організмі та перетворення їх на глюкозу — основне джерело енергії. Дієтолог назвала напої, які мають високий глікемічний індекс та призводять до значних коливань рівня глюкози у крові.

Про це повідомляє дієтологиня Ольги Безуглої.



Які напої містять високий ГІ

Напої з високим ГІ, як правило, впливають на рівень цукру в крові швидше, ніж тверда їжа. Це тому, що рідини перетравлюються і абсорбуються швидше, ніж тверді продукти.

Тверда їжа містить волокна, білки та жири, які сповільнюють процес травлення і абсорбцію вуглеводів.

Зазвичай люди споживають більше калорій через напої, не відчуваючи при цьому ситості, яку зазвичай надає тверда їжа. Це може призвести до зайвого споживання калорій і збільшення ваги.

Напої з низьким ГІ сприяють стабільному рівню цукру в крові, надають тривале відчуття ситості та енергії.

Дієтолог назвала глікемічний індекс таких напоїв:

пиво - 110
рисове молоко - 86
Coca-Cola - 74
ананасовий сік - 55
какао - 51
грейпфрутовий сік - 45
біле сухе вино - 44
цикорій - 40
томатний сік - 38
молоко - 31
"Дбайте про своє здоров’я, обираючи напої з низьким глікемічним індексом, і ваше тіло віддячить вам енергією та гарним самопочуттям", - йдеться у повідомленні.

Показники глікемічного індексу

Діапазон показників продуктів і страв, які мають низький глікемічний індекс, становить від 0 до 55, середній - від 56 до 69, високий - від 70 і вище.

Низькоглікемічні продукти, ґрунтовно перетравлюючись, забезпечують тривале відчуття ситості та перешкоджають надмірним стрибкам цукру в крові.

На рівень глікемічного індексу впливає безліч факторів:

якість продукту
спосіб та температура приготування та зберігання
кількість доданого цукру
баланс вуглеводів та білків
ступінь зрілості продуктів
спосіб їх подрібнення
методи обробки для приготування або для тривалого зберігання


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-07-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 226



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.