Вівсянка визнана здоровим продуктом. Багато хто обирає саме вівсянки швидкого приготування, але такий продукти може нашкодити.
Про це
йдеться на Instagram-сторінці лікаря та тренера Уляни Вернер.
Чим шкідлива вівсянка швидкого приготування
За словами експерта, вівсянка швидкого приготування містить менше клітковини та менше поживних речовин таких як вітаміни та мінерали та має вищий глікемічний індекс.
А це означає, що вона доволі швидко засвоюється і ви знову будете відчувати голод.
До того ж вона містить такі додаткові речовини як цукор та ароматизатори.
Для більшої користі тренер радить обирати звичайну вівсяну цільнозернову крупу.
Вона буде варитись довго, але буде зберігати максимальну кількість користі.
Більшість популярних виробників вівсянки швидкого приготування додають 10-12 г цукру на порцію менше ніж 200 калорій. Це означає, що ви будете з'їдати майже чверть загальної кількості цукру в порції, яка забезпечує менше 10-ї частини необхідних калорій на добу.
Зокрема, досить популярною є геркулес дрібного помелу, який за своїми властивостями значно відрізняється від цільнозернової вівсянки. Така крупа погана тим, що в ній набагато менше харчових волокон.
Також крохмаль, що міститься в крупі, буде швидко розкладатися, тому почуття насичення миттєво мине.
Два види вівсянки
Вівсянку з цільної крупи
Такий вид крупи потребує тривалого варіння через її жорсткість.
Приготування займе близько 30 хвилин. Однак, саме цей варіант вівсяної каші вважається найбільш корисним для організму через високу концентрацію вітамінів, мінералів і клітковини.
Пропарені пластівці.
Такі пластівці вважаються найбільш зручним та швидким варіантом для приготування сніданку.
Пропарені пластівці достатньо залити окропом чи кілька хвилин поварити в гарячому молоці. Окрім прокачування пресом, їх обробляють парою, завдяки чому вони стають менш жорсткі та швидше розварюються.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-07-2024, 00:30
0
1 159