"Одного поля ягоди". Фітнес-тренер розповів, чи треба заміняти цукор медом

Здоров'я
1 776
0

Багато експертів з харчування запевняють, що цукор при схудненні можна заміняти медом, кленовим чи агавовим сиропом. Чи дійсно це так?

На це питання в ексклюзивному коментарі для РБК-Україна дав відповідь професійний фітнес-тренер Віктор Мандзяк.



Чи варто заміняти цукор?


Експерт повідомив, що мед, цукор, кленовий сироп, сироп агави - це "все одного поля ягоди", тобто це все цукри.

В інформаційному полі нам весь час стверджують, що цукор шкідливий, тому людям пропонують наче його "здорову альтернативу".

"З хімічної точки зору ці продукти не дуже відрізняються. Ба більше, калорійність у них майже однакова і та сама кількість сахарози", - сказав фітнес-тренер.

За його словами, нема ніякої різниці, що ви будете споживати, бо ці продукти майже ідентичні за своїм складом і належать до цукрів.

Для довідки


Мед - це натуральний продукт, який виробляється бджолами з нектару квітів. Він має солодкий смак і використовується в їжі вже багато тисячоліть. Мед містить в собі велику кількість корисних речовин, таких як флавоноїди, антиоксиданти, вітаміни групи В, вітамін С, кальцій, калій та інші мінерали.

Він також відомий своїми протизапальними властивостями і може використовуватися як природний захистник від інфекцій.

Кленовий сироп виробляється з соку кленових дерев, який відварюється до того часу, поки вода не випарується, залишаючи солодкий концентрований сироп. Він має приємний смак. Кленовий сироп містить в собі мінерали, такі як кальцій, калій, марганець та інші, а також антиоксиданти. Вживання кленового сиропу в помірних кількостях може бути корисним для шкіри, серцево-судинної системи та загального здоров'я.

Сироп агави виробляється з соку агави - рослини, що росте в Північній Америці. Він є натуральним солодким продуктом з низьким глікемічним індексом, що означає, що він не спричиняє різкого підйому рівня цукру в крові.

Сироп агави має дуже солодкий смак і використовується як природна заміна цукру.

Він також містить мінерали, такі як кальцій, калій, магній та залізо. Сироп агави використовується у кулінарії, наприклад, у десертах, соусах та напоях, а також як солодка добавка до чаю або кави.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях завтра відкриють найбільший торговий центр «Bukovyna Mall»
31 546
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
24 449
Блогерка йшла пішки зі Львова до Чернівців: подорож тривала шість днів
21 365
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
14 879
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
14 064
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
11 432
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
11 204
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
10 345
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
7 334
"Був цілеспрямованим і сильним духом": загинув воїн із Буковини Андрій Кривий
5 707