"Одного поля ягоди". Фітнес-тренер розповів, чи треба заміняти цукор медом

Здоров'я
1 735
0

Багато експертів з харчування запевняють, що цукор при схудненні можна заміняти медом, кленовим чи агавовим сиропом. Чи дійсно це так?

На це питання в ексклюзивному коментарі для РБК-Україна дав відповідь професійний фітнес-тренер Віктор Мандзяк.



Чи варто заміняти цукор?


Експерт повідомив, що мед, цукор, кленовий сироп, сироп агави - це "все одного поля ягоди", тобто це все цукри.

В інформаційному полі нам весь час стверджують, що цукор шкідливий, тому людям пропонують наче його "здорову альтернативу".

"З хімічної точки зору ці продукти не дуже відрізняються. Ба більше, калорійність у них майже однакова і та сама кількість сахарози", - сказав фітнес-тренер.

За його словами, нема ніякої різниці, що ви будете споживати, бо ці продукти майже ідентичні за своїм складом і належать до цукрів.

Для довідки


Мед - це натуральний продукт, який виробляється бджолами з нектару квітів. Він має солодкий смак і використовується в їжі вже багато тисячоліть. Мед містить в собі велику кількість корисних речовин, таких як флавоноїди, антиоксиданти, вітаміни групи В, вітамін С, кальцій, калій та інші мінерали.

Він також відомий своїми протизапальними властивостями і може використовуватися як природний захистник від інфекцій.

Кленовий сироп виробляється з соку кленових дерев, який відварюється до того часу, поки вода не випарується, залишаючи солодкий концентрований сироп. Він має приємний смак. Кленовий сироп містить в собі мінерали, такі як кальцій, калій, марганець та інші, а також антиоксиданти. Вживання кленового сиропу в помірних кількостях може бути корисним для шкіри, серцево-судинної системи та загального здоров'я.

Сироп агави виробляється з соку агави - рослини, що росте в Північній Америці. Він є натуральним солодким продуктом з низьким глікемічним індексом, що означає, що він не спричиняє різкого підйому рівня цукру в крові.

Сироп агави має дуже солодкий смак і використовується як природна заміна цукру.

Він також містить мінерали, такі як кальцій, калій, магній та залізо. Сироп агави використовується у кулінарії, наприклад, у десертах, соусах та напоях, а також як солодка добавка до чаю або кави.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
28 727
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
15 221
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
13 160
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
10 278
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
9 664
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 727
Два закарпатські села потрапили до переліку найкращих туристичних сіл світу
8 561
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
7 174
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 831
Суди тривали роками: примішення колишньої "Української книги" у центрі Чернівців повернули громаді
6 031


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.