RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Багато експертів з харчування запевняють, що цукор при схудненні можна заміняти медом, кленовим чи агавовим сиропом. Чи дійсно це так?

На це питання в ексклюзивному коментарі для РБК-Україна дав відповідь професійний фітнес-тренер Віктор Мандзяк.



Чи варто заміняти цукор?


Експерт повідомив, що мед, цукор, кленовий сироп, сироп агави - це "все одного поля ягоди", тобто це все цукри.

В інформаційному полі нам весь час стверджують, що цукор шкідливий, тому людям пропонують наче його "здорову альтернативу".

"З хімічної точки зору ці продукти не дуже відрізняються. Ба більше, калорійність у них майже однакова і та сама кількість сахарози", - сказав фітнес-тренер.

За його словами, нема ніякої різниці, що ви будете споживати, бо ці продукти майже ідентичні за своїм складом і належать до цукрів.

Для довідки


Мед - це натуральний продукт, який виробляється бджолами з нектару квітів. Він має солодкий смак і використовується в їжі вже багато тисячоліть. Мед містить в собі велику кількість корисних речовин, таких як флавоноїди, антиоксиданти, вітаміни групи В, вітамін С, кальцій, калій та інші мінерали.

Він також відомий своїми протизапальними властивостями і може використовуватися як природний захистник від інфекцій.

Кленовий сироп виробляється з соку кленових дерев, який відварюється до того часу, поки вода не випарується, залишаючи солодкий концентрований сироп. Він має приємний смак. Кленовий сироп містить в собі мінерали, такі як кальцій, калій, марганець та інші, а також антиоксиданти. Вживання кленового сиропу в помірних кількостях може бути корисним для шкіри, серцево-судинної системи та загального здоров'я.

Сироп агави виробляється з соку агави - рослини, що росте в Північній Америці. Він є натуральним солодким продуктом з низьким глікемічним індексом, що означає, що він не спричиняє різкого підйому рівня цукру в крові.

Сироп агави має дуже солодкий смак і використовується як природна заміна цукру.

Він також містить мінерали, такі як кальцій, калій, магній та залізо. Сироп агави використовується у кулінарії, наприклад, у десертах, соусах та напоях, а також як солодка добавка до чаю або кави.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
22-06-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 428

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.