RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Здоров'я » Кава та йогурт – це не обід

Часто офісні працівники, у фірмах яких не передбачено спеціальні їдальні, обідають як завгодно. А досить часто й зовсім пропускають обід через постійну зайнятість. І перекушують потім "на ходу". Доки не стануть пацієнтами гастроентеролога…

"Важливо їсти домашні супи та борщі"

– Обід повинен бути повноцінний. Людина має споживати в обідню пору і перші страви, і другі, і треті, – говорить Олександр ФЕДІВ, завідувач кафедри внутрішньої медицини та ендокринології БДМУ. – Дуже важливо, щоби прийоми їжі щодня були в один і той самий час, адже травна система звикає до певного режиму. У раціоні повинно бути правильне співвідношення жирів (25%), вуглеводів (60%) та білків (15%).

За словами Наталії ІФТЕМІЧУК, дільничного терапевта міської поліклініки №2, найголовніше – не переїдати й підводитися з-за столу з легким відчуттям голоду.

– Дуже важливо споживати борщі, супи домашнього приготування і не вживати "Мівіну", фаст-фуди, які спричинюють проблеми зі здоров’ям та появу зайвих кілограмів, – радить Наталія Василівна. – Офісному працівникові, який веде малорухливий спосіб життя, достатньо з’їсти гарячу першу страву, салат і шматочок м’яса на обід.

Дієтологи не схвалюють відмову від обіду на користь кави та йогуртів, адже до вечора при такому раціоні можна з’їсти і сніданок, і обід, і вечерю одночасно.

Щодо самого меню, то добре також споживати рибу та морепродукти. Риба – один із найважливіших продуктів "для мозку", адже в ній дуже багато фосфору.

Зелений чай покращує гостроту розуму

Між прийомами їжі повинна бути невелика перерва. Щодо сумісності продуктів, то, наприклад, м’ясо рекомендують їсти окремо від тих продуктів, які містять крохмаль, дріжджі або прості вуглеводи. В ідеалі подібні продукти варто споживати лише через шість годин після м’яса. Зате кількість овочів і зелені можна не обмежувати. Саме вони допомагають організму засвоювати м’ясний білок.

Варто чергувати вживання м’яса та кисломолочних продуктів, які відновлюють "рівновагу" в кишечнику та сприяють засвоюванню м’яса. Крім того, для кращого ефекту здорового харчування протягом робочого дня обов’язково потрібно пити чай. Однак корисні лише зелені та трав’яні чаї. Вони тонізують, сприяють кращому кровопостачанню мозку, а це, у свою чергу, покращує пам’ять та гостроту розуму.
Леся ТОКАРЮК

Чим можна перекушувати?

 Фрукти. Декілька яблук, банани або апельсини освіжають організм і додають йому вітамінів.

 Сухофрукти містять достатньо калорій, щоби знизити апетит.

 Горіхи – багате джерело білку, вітамінів В, Е і мінералів – кальцію, заліза, магнію й калію. Горіхи дуже калорійні і добре втамовують голод. Вони не впливають на рівень холестерину.

 Кисломолочні продукти – корисно і смачно. 
14-05-2010, 12:51
Коментарів 0 Переглядів 6 213


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.