Австралійська дієтологиня Пола Норріс дала пораду, як схуднути без скорочення розміру порцій і зробити їжу корисніше.
Про це повідомляє британський портал Dailymail.
Експертка порекомендувала людям замінювати деякі інгредієнти свого харчування менш калорійними. Зокрема, вона запропонувала скоротити вдвічі кількість фаршу при приготуванні спагетті болоньєзе, а замість нього додавати чорну або червону квасолю.
У фарш при цьому можна додати терту моркву, гриби або цукіні. На думку дієтолога, таким чином людина не тільки економить калорії, але і додасть цінну клітковину.
Норріс також закликала замінювати сир чеддер пармезаном, оскільки він володіє більш різким смаком і його кількість можна скоротити вдвічі без будь-якого збитку. Вживання 20 грамів пармезану замість 40 грамів чеддера дозволить заощадити 45 калорій.
Замість майонезу в салатах, на думку дієтологині, краще використовувати суміш з двох столових ложок фільтрованого грецького йогурту, однієї чайної ложки діжонської гірчиці, чайної ложки лимонного соку, а також солі і перцю. В середньому це дозволить уникнути зайвих 180 калорій.
А йогурт сам по собі стане корисною альтернативою ще й сметані.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-04-2021, 00:16
0
2 245