П'ять типів продуктів, що використовуються відповідно до методу переривчастого голодування 16:8, ефективно допомагають позбавлятися жиру і худнути.
У їхньому числі експерти називають горіхи, яйця, незбиране зерно, пише
УНІАН.
Зайва вага пов'язана з різними проблемами зі здоров'ям, включаючи такі як рак і діабет 2 типу. Одним з методів схуднення, які довели результативність, є система переривчастого голодування 16:8. Вона передбачає, що людина вживає їжу протягом 8 годин за день, а інші 16 годин нічого не їсть.
"Навіть якщо ви дотримуєтеся періодичного голодування з метою схуднення, важливо розуміти: вживання шкідливої або нездорової їжі в ті години, які ви можете їсти, не призведе до втрати ваги. Це також шкідливо для здоров'я в цілому. Щоб залишатися здоровим і швидко схуднути, включіть в раціон певні типи продуктів", - порадили фахівці.
Цільне зерно.
Є одним з кращих джерел клітковини та інших поживних речовин. Завдяки цим компонентам воно перешкоджає різким коливанням глюкози в крові і надовго насичує.
Горіхи і насіння.
Фахівці радять щодня з'їдати кілька горіхів або жменю насіння. У їхньому складі клітковина поєднується з корисними типами жирних кислот, що вимагає тривалого перетравлення, а, значить, сприяє повільному виділенню глюкози в кров, захищає від її сплесків. Таким чином підтримується тривала ситість.
Яйця.
Багаті білком, що робить їх відмінною їжею для додавання в свій раціон. Яєчні білки активізують вироблення соматотропного гормону, завдяки якому відбувається спалювання жиру в організмі.
Фрукт.
Не надто солодкі груші, яблука, банани, а також ягоди добре вписуються в меню тих, що худнуть. Вони є джерелами природного цукру і задовольняють потребу організму у вуглеводах. Також вони містять великий спектр поживних речовин, важливих для схуднення: вітамінів, мінералів, антиоксидантів. Їхня клітковина підтримує ситість, сприятливо позначається на мікрофлорі кишечника.
Листові овочі.
Шпинат, спаржа, рукола, різні види капусти багаті клітковиною і поживними речовинами, особливо мінералами, важливими для активного метаболізму. У них багато фолієвої кислоти і вітаміну К, що впливають на механізми регулювання апетиту – завдяки їм поліпшується контроль вироблення інсуліну, що бере участь в переробці глюкози і підвищує апетит.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
29-08-2020, 00:25
0
1 634