RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Коли час іти до лікаря: 5 причин набряклості ніг

Часто ці симптоми ігнорують й не поспішають звернутися до лікаря. Дарма! Набряклість свідчить про наявність запущеної недуги в організмі. І вчасно звернувшись до лікаря, ви можете запобігти розвитку серйозного захворювання.

Набряковий синдром – майже завжди ознака запущеного захворювання, пише tsn.ua



Тому важливо визначити, чим саме викликаний набряк, щоб спробувати усунути причину. Найчастіше набрески пов'язують з варикозним розширенням вен, але причини набряклості ніг можуть сигналізувати і про інші неполадки організму.

Причина набряклості ніг №1 – захворювання вен

Найпоширеніша причина набряклості ніг – це хвороби вен: варикоз, стан після перенесеного тромбозу вен, а також хвороби лімфатичної системи.

Характерною ознакою "венозних" набряків є фактор однобічності: набрякати може лише одна кінцівка. Крім того, вони часто супроводжуються розширенням вен. Ще однією ознакою набряків через хворобу вен є їхній тимчасовий характер: набряклість зазвичай з'являється в другій половині дня і минає за ніч.

Якщо ж набрески лишаються до ранку – слід шукати причину в іншому. В разі підозри на те, що ноги набрякають через захворювання вен – не зволікайте, запишіться на прийом до флеболога, щоб пройти УЗД вен.

Для профілактики венозних набряків слід дотримуватися безсольової дієти та оптимального питного режиму. Намагайтеся уникати тривалих нерухомих положень і якомога більше гуляйте пішки. Також стане в нагоді компресійний трикотаж.

Причина набряклості ніг №2 – патологія серця

Так звані "серцеві" набряки виникають найчастіше у літніх людей з запущеними хворобами серця та гіпертонією. Характерним маркером набряклості через серцеву недостатність є похилий вік і наявність серцевої патології.

Підтвердити або спростувати серцеве джерело набряків допоможе проходження кардіограми та УЗД серця.

Причина набряклості ніг №3 – хвороби нирок

Примітна особливість "ниркових" набряків – їхня поява вранці та набряклість на обличчі. Крім того, це завжди двобічний набряк. Якщо у вас траплялося переохолодження або порушена функція сечовипускання, швидше за все, набряклість спричинена хворобою нирок.

За такої підозри рекомендується зробити УЗД нирок і здати аналіз сечі, а також проконсультуватися з нефрологом або урологом.

Крім наведених вище трьох основних причин набряклості ніг, існують й інші, більш рідкісні. Скажімо, захворювання статевої системи та порушення в роботі надниркових залоз.

Причина набряклості ніг №4 – захворювання щитовидної залози

Щитовидка регулює роботу всіх залоз в організмі. Якщо зі щитовидною залозою не все гаразд, можливі проблеми в системі жіночих статевих органів або роботі надниркових залоз, що, своєю чергою, може бути причиною набряклості ніг.

До набряків можуть призводити зміни гормонального фону у жінок, а також онкопатологія передміхурової залози у чоловіків.

Причина набряклості ніг №5 – патологія надниркових залоз

Опухлість обличчя може свідчити про те, що причина набряклості полягає в порушенні роботи надниркових залоз або нирок.

У деяких випадках ноги можуть набрякати через порушення роботи відразу декількох органів, наприклад, серця і нирок одночасно. Це ускладнює пошук причини.

Тому не варто займатися самолікуванням. В разі появи набряків зверніться до лікаря – до профільного, якщо помітили явні симптоми з наведених вище, або до терапевта, якщо причина поки не явна.

На основі анамнезу хвороби сімейний лікар призначить необхідні аналізи та направить до профільного фахівця, який вам необхідний.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
10-07-2020, 00:59
Коментарів 0 Переглядів 2 247

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Урочисті події провели символічно біля флагштока


Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом

На полях кластера "Картопля" Компанії "Контінентал" приступили до збору врожаю. Викопувати почали ранні продовольчі та насіннєві сорти культури. Роботи стартували на Львівщині та Тернопільщині. Загалом у цьому сезоні Компанія вирощує картоплю на площі 1870 га у Львівській і Тернопільській областях: 1150 га займає чипсова, 429 га — продовольча та 292 га — насіннєва.


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Ідея акції в тому, щоб давати нове життя вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам і перетворювати їх на реальний інструмент для навчання. Таким чином можна підтримати родини, яким дійсно потрібен цей подарунок.

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя