"Чи можна якось використовувати кісточки та шкірку граната?" Світлана, м. Чернівці
Гранат вважається дуже корисним фруктом. Його застосовують при лікуванні дизентерії, виснаженні, малокрів’ї, атеросклерозі, ангіні, респіраторних захворюваннях, бронхіальній астмі, діабеті тощо. Хорошим засобом є сік гранта. Він втамовує спрагу при лихоманці і знижує температуру при застуді, використовується для зниження артеріального тиску і як засіб, який покращує апетит.
Кісточки граната містять клітковину, яка в невеликих кількостях використовується для покращення перистальтики кишківника. Відвар із них допоможе при запаленні кишківника чи шлунка. При клімактеричному синдромі необхідно їсти зерна граната.
Вважається, що кісточки граната допоможуть підтримати чоловічу силу. Кісточки граната перетирають із цукром, отриману суміш вживають тричі на день по 3-4 столові ложки.
Чай із висушених перегородок граната заспокоює нервову систему. При стоматиті можна зробити такий напій:
20 г подрібненої шкірки заварити у 200 г води, кип’ятити 30 хвилин, процідити і долити до об’єму склянки.
26-03-2009, 12:23
0
6 166