Аргентинці через значні економічні проблеми, зокрема інфляцію, вимушені споживати менше яловичини ніж будь-коли.
Про це повідомляє Reuters,
пише Економічна правда.
Цього року споживання яловичини, традиційного для аргентинців продукту, впало майже на 16%.
"Яловичина є невіддільною частиною аргентинської дієти, це як якби макарони були виключені для італійців. Я вважаю, що аргентинці можуть відмовитися від чого завгодно в такі важкі часи, як зараз. Але ми не можемо обійтися без м'яса", - сказала Reuters 66-річна пенсіонерка Клаудія Сан-Мартін, стоячи в черзі до м'ясної крамниці.
Однак, як зазначають, цього року аргентинці їдять приблизно 44 кілограми яловичини на рік, що різко знизилося з більш ніж 52 кг торік і цілих 100 кг на рік в 1950-х роках.
Частково це пояснюється довгостроковим переходом на інші види м'яса, такі як свинина і курятина, а також на дешевші харчові продукти, такі як макарони. Але цьогорічне падіння було спричинене майже 300% інфляцією та стагнацією економіки, а також жорсткими заходами економії, запровадженими президентом-лібертаріанцем Хав'єром Мілеєм.
У травні в Аргентині відзвітували про профіцит бюджету в розмірі 2,57 мільярда доларів, що є найбільшим показником за правління президента-лібертаріанця Хав’єра Мілея.
Президент Аргентини Хав'єр Мілей планує звільнити 70 000 державних службовців у найближчі місяці, що є одним з прикладів того, як лібертаріанський підхід пропонує скоротити непомірно роздутий державний апарат.
Центральний банк Аргентини дозволив випуск купюр номіналом 10 тисяч і 20 тисяч песо на фоні найбільшої у Південній Америці інфляції.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-06-2024, 00:00
0
1 078