RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Bellingcat назвали справжнє ім’я одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Журналісти Bellingcat з’ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга. Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

Про це йдеться у розслідуванні Bellingcat.

За інформацією розслідувачів, Анатолій Володимирович Чепіга народився 5 травня 1979 року в далекосхідному селі Миколаївка Амурської області біля російсько-китайського кордону.

У віці 18 років він вступив до Далекосхідного військового командного училища в Благовєщенську, одного з російських елітних навчальних закладів для морських офіцерів та спецназівців.

У Bellingcat назвали справжнє ім’я одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів


У 2001 році він закінчив академію з відзнакою.

"Потім він був призначений служити в 14-й бригаді Спецназу в найвіддаленішому східному місті Хабаровську, одному з елітних підрозділів Спецназу під командуванням ГРУ. Підрозділ Чепіги (74854, раніше 20662) зіграв ключову роль у Другій Чеченській війні, а також спостерігався поблизу українського кордону наприкінці 2014 року", - розповідають журналісти.


Невідомо, в яких саме операціях він був задіяний, але на сайті далекосхідної філії державної військової організації зазначається, що Чепіга отримав понад 20 військових нагород під час служби.

У період між 2003 та 2010 роками йому надали другу особу "Руслана Боширова" і він переїхав до Москви.

"Враховуючи його нинішній чин полковника і роботу таємного офіцера ГРУ, можна стверджувати, що протягом цього періоду він закінчив Військову дипломатичну академію, також відому як "Консерваторія ГРУ" у Москві", - припускають журналісти.

У грудні 2014 року полковник Чепіга був нагороджений найвищою державною нагородою Росії - Героєм Російської Федерації.

Ця нагорода особисто присуджується президентом Росії за "визнання служіння державі та людям Росії, включно з героїчним вчинком". За що саме його нагородили - в офіційних джерелах не уточнюється.

Журналісти зазначили, що кілька незалежних один від одного джерел, які знайомі з особою та\або з розслідуванням, підтвердили особу підозрюваного.

У Bellingcat розповіли, що звернулися до колишнього російського військового офіцера з аналогічним званням полковника Чепіги, щоб отримати його коментар.

"Джерело, виступаючи на умовах анонімності, висловило здивування через те, що принаймні один із виконавців операції у Солсбері мав звання полковника. Ще більш дивним було попереднє присудження підозрюваному найвищого військового визнання", - зазначають журналісти.

"За словами нашого джерела, подібна операція, як правило, потребувала оперативника з низькою посадою, "польового оперативного" з військовим чином "не вище капітана". Джерело далі припустило, що відправити полковника з такою високою нагородою назад на польову роботу було б незвичайно, і це означало б, що "роботу було замовлено на найвищому рівні", - підсумовують розслідувачі.

Зазначається, що Чепіга одружений і має дитину.

Як повідомлялося, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

12 вересня президент РФ Владімір Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння у британському Солсбері перебувають в РФ, але це просто цивільні особи без кримінального минулого.

14 вересня у спільному розслідуванні The Insider з дослідницьким центром The Bellingcat йшлося, що розслідувачам вдалося дістати довідку з Федеральної міграційної служби на підозрюваного Олександра Петрова.

Розслідувачі Bellingcat заявили, що підтвердили зв'язок підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до спецслужб Росії.

Того ж дня журналісти російського видання "Новая газета" виявили докази, які можуть свідчити про ймовірну причетність підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова і Руслана Боширова до Міністерства оборони РФ.

Зокрема, телефонний номер із довідки ФМС на Петрова відноситься до АТС 195 в Хорошевському районі Москви, де розташована і штаб-квартира ГРУ Міноборони Росії.

15 вересня стало відомо, що журналістам ABC News і Independent, які подзвонили за телефонним номером з документів ФМС на Олександра Петрова, відповіли, що це номер Міноборони РФ.
Редактор: Юрій Коверзнєв
26-09-2018, 20:50
Коментарів 0 Переглядів 1 444

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.