RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Названо 5 брендів смартфонів, які скоро можуть зникнути

Поки гіки, затамувавши подих, чекають на новий анонс Xiaomi, OnePlus або на худий кінець когось із топ-3 виробників смартфонів, десь у світі сумують ці п'ять брендів, які не змогли зберегти і примножити народну любов.

Хто потрапив в халепу тимчасово, а для кого останні новини загрожують стати лебединою піснею, пише Новое Время.

LG

Названо 5 брендів смартфонів, які скоро можуть зникнути


Для компанії LG підрозділ, який займається випуском смартфонів, давно перестав бути прибутковим. Компанія час від часу випускає цікаві флагманські моделі, але змагатися з Samsung і Apple їй не дозволяє сила бренду, а з китайськими виробниками - ціна, хоча з точки зору можливостей її моделі цікавіше. Зокрема, в LG вміють робити хороші камери і не соромляться експериментувати з дизайном. Але вже який рік у звітах аналітиків частка смартфонів LG розчиняється в пункті "інші".

У компанії могли і далі спалювати мільйони доларів, які заробляють інші підрозділи (наприклад, побутова техніка), але на прес-конференції в рамках CES 2018 головний виконавчий директор і віце-голова LG Electronics Чо Сон Чжин оголосив, що в подальшому компанія буде випускати флагманські смартфони не раз на рік, а за необхідністю.

У підсумку на MWC 2018 компанія показала стильні бюджетні смартфони і "інтелектуальне" оновлення старшої моделі V30 - V30s, яке побачать не всі ринки. Навряд чи такий модельний ряд допоможе компанії повернути позиції на ринку, це виглядає скоріше як нагадування про себе. Тому не виключено, що незабаром корейський гігант все-таки відмовиться від мобільного підрозділу і зосередиться на прибуткових напрямках.

Sony

Названо 5 брендів смартфонів, які скоро можуть зникнути


Провал Sony на ринку смартфонів був однією з найцікавіших історій антиуспіху нашого часу.

У всіх сегментах, де була присутня компанія, вона завжди славилася особливим почуттям стилю, а більшість її продуктів ніяк не можна назвати "дешевими" з точки зору дизайну і матеріалів. Крім того, Sony випускає непогані фотокамери і займається виробництвом камер для смартфонів (їх використовують і сторонні виробники, Samsung, зокрема). При цьому у власних топових смартфонах компанія так і не змогла зробити конкурентні камери, а також у свій час дуже економила на компонентах (екранах, наприклад), через що пристроям не вистачало преміальності. Причому де проблем з преміальними не було, так це в ціні. Виробник ставив вищий цінник на свої пристрої, ніж моделі, у яких не було проблем ні зі зйомкою, ні з компонентами.

Також Sony кілька років поспіль вперто ігнорувала питання ергономіки своїх смартфонів і зберігала "прямокутний" дизайн. Цікавий і відмінний від того, що є на ринку. Але непрактичний.

У підсумку - бренд радше мертвий, ніж живий, хоча представлені на MWC 2018 флагмани Xperia XZ2 і XZ2 Compact заслужили високу оцінку з боку західних ЗМІ.

Sony не планує поки закидати мобільний бізнес. Так що або в результаті ще одна компанія спалить мільйони на збитковому підрозділі, або в Sony знайдуть свою нішу. З огляду на вартість смартфонів і конкуренцію на ринку - перший більш імовірно.

Nokia

Названо 5 брендів смартфонів, які скоро можуть зникнути


Ситуація з Nokia - найбільш неоднозначна в нашому списку. Компанія недавно похизувався цілим 1% ринку смартфонів (ми вже детально розбирали, чому це не таке вже досягнення після 40% частки ринку в минулі роки) і планує протягом декількох років вийти в топ виробників.

Але на сьогодні модельний ряд смартфонів Nokia в середньому і топовом сегменті програє по співвідношенню ціна/можливості іншим китайським виробникам. А от молодші моделі, зокрема "друга" Nokia, заслужили схвальні відгуки експертів на деяких ринках (в нижньому сегменті особливо важливим є питання ціни, тому не можна стверджувати, що хороший баланс в Росії буде аналогічним в Україні та інших країнах). Крім того, компанія однією з перших представила на ринку модель на Android Oreo Go Edition - це урізана версія мобільної ОС Google для бюджетних смартфонів. І у неї можуть бути непогані шанси на ринках країн, що розвиваються, де бренд Nokia люблять (хоча все знову-таки буде залежати від ціни). І останнє - Nokia активно взялася перевипускати успішні моделі минулих років, і судячи з результатів продажів фічерфонов, тут у компанії справи йдуть непогано.

Більш того, як пише видання Fortune, в світі, на тлі падіння продажів смартфонів, спостерігається зростання продажів "дзвонилок". І ця ситуація на руку Nokia. Фічерфони отримують більше можливостей (підтримка 4G, Youtube, Facebook і додатки інших популярних сервісів, вбудовані камери), вони дешевше і іноді навіть субсидуються операторами. Тому в нижньому сегменті у Alcatel, Nokia і низці інших брендів є непогані шанси зайняти частку ринку в цій категорії.

Якщо Nokia вдасться закріпитися в нижньому сегменті, то у бренда є шанс на зростання і розвиток в середньому і топовом. Але той же Alcatel вже котрий рік поспіль намагається завоювати великий шматок ринку, представляючи саме недорогі пристрої, але віз і нині там. Та й ностальгічний 1% ринку смартфонів у Nokia не вселяє впевненість у те, що компанія вибрала правильну стратегію.

Blackberry

Названо 5 брендів смартфонів, які скоро можуть зникнути


Колись легенда корпоративного сегменту, компанія Blackberry, хоч і перейшла в дбайливі руки одного з китайських виробників (TCL, цей виробник випускає смартфони під брендом Alcatel для глобального ринку), її шанс на ренесанс навіть нижче, ніж у Nokia. Якщо Nokia може собі дозволити "звонилки" і дешеві смартфони на Android Go, які приносять частку ринку завдяки попиту в країнах, що розвиваються, то у Blackberry подібного козиря в рукаві немає.

Свого часу в Blackberry не побачили, як змінюється ринок - що фізичну клавіатуру витісняє великий і зручний сенсорний екран, характеристики починають відігравати велику роль, а Android може стати не тільки конкурентом, а й партнером. За це компанія поплатилася всім.

Аналогічно, актуальний власник прав на випуск пристроїв Blackberry, здається, не бачить, що ті, хто ще готові ностальгічно платити за "ожину", звикли до преміальних моделей з оригінальним дизайном. "Ідол" з косметичними змінами в дизайні і посереднім наповненням - це взагалі мимо. У Alcatel ще є фора користувальницької любові, хоча конкретних переваг бренду в очах покупця не залишилося. Cофт для захисту даних в смартфоні від Blackberry можна придбати окремо або отримати безкоштовно у флагманах Samsung. Тому від пристроїв "ожинового" бренду, націлених на бізнес-аудиторію очікується як мінімум винятковість. Схоже, її готовий дати будь-який з топ-3 лідерів ринку, але тільки не Blackberry.

HTC

Названо 5 брендів смартфонів, які скоро можуть зникнути


Компанія HTC двічі побувала на хвилі любові гіківської аудиторії - коли створила власну адаптовану під управління пальцями оболонку для Windows Mobile (так, і такі проблеми були у користувачів смартфонів в минулі часи) і в перші роки існування Android. Саме цей виробник випустив перший Nexus для Google.

Але в конкуренції з Samsung і китайськими брендами компанія з Тайваню пала.

З 2017 року HTC перейшла під крило Google. Компанія отримала близько 2000 співробітників, інженерів і дизайнерів за 1,1 млрд доларів. Вони і працювали над першим поколінням лінійки Pixel і над молодшим Pixel 2. Моделі виявилися не без вад, хоч і цілилася Google ними в топовий сегмент. Поки незрозуміло, чи буде команда HTC працювати над третьою лінійкою Pixel. Ходять чутки, що за право випустити Pixel 3 також б'ються LG, Alcatel і Coolpad.

Туманні перспективи лінійки HTC і під власним брендом. Ходять чутки, що компанія повинна незабаром представити флагманську модель HTC U12, і на цьому цікаві плітки про модельний ряд закінчуються. Раніше HTC не змогла зберегти конкурентну ціну ані на свої флагмани, ані на середній і бюджетний сегменти. Надто здешевила компоненти для останніх, чим зіпсувала сприйняття бренду. З урахуванням зростання вартості компонентів, потреби в інвестиціях в R&D, невеликого обсягу продажів і високої конкурентності ринку шанси компанії на завоювання помїтної частки ринку і збереження власного бренду пристроїв, невеликі. Хоча, може у Google є інші плани на екс-легендарний серед гиків бренд смартфонів?

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
15-04-2018, 20:48
Коментарів 0 Переглядів 2 119

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!