Дієтолог з Британської дієтичної асоціації, автор популярної дієти The Low-Fad Diet Джо Траверс назвав сало корисним продуктом.
Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на Independent.
Всупереч поширеній думці про те, що сало відноситься до категорії шкідливих продуктів, дієтолог переконаний, що його необхідно включати в раціон, як джерело "корисних" жирів.
Траверс повідомив, що сало містить мононенасичені жири, які благотворно позначаються на загальному стані здоров'я, а також, згідно з дослідженнями медиків, допомагають знизити рівень холестерину і навіть позитивним чином вплинути на здоров'я серця.
Дієтолог також порекомендував використовувати сало замість масла.
"Сало, насправді, дуже корисний продукт. Ми дуже потребуємо таких жирів і повинні включати сало в свій раціон, а також замінювати їм звичне для нас масло. Якщо говорити про помірне споживання сала, то я не бачу жодної причини, по якій слід відмовитися від вживання сала", - каже фахівець.
Траверс також зазначив, що слід вибирати натуральне сало без добавок і ароматизаторів.
Зокрема, дієтолог порадив купувати сало не в супермаркетах, а на фермі.
"Слід вибирати найбільш натуральне, чисте сало, а не сало комерційно успішних брендів, які обробляють його", - підсумував він.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram